Hindbærkage

Fine små hindbærkager til dessert eller en hyggelig eftermiddag

3. januar 2009 af I FORM-redaktionen

Hindbærkage

6 stk.

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

1 æg

40 g sukker

30 g marcipan

40 g hvedemel

½ citron

Fyld:

100 g hindbær

1 tsk. sukker

Pynt:

Flormelis

Hindbær

Tilberedning

Pisk æg og sukker i 10 min. Riv marcipanen fint, og rør den i. Fold nu hvedemel i sammen med revet citronskal og saft. Fordel dejen i smurte kagebunde (eller i én stor), og bag så enten i 10 min. ved 200 grader eller i 30 min. ved 180 grader, hvis den er stor. Kagen flækkes, når den er kold, og smøres med mosede hindbær rørt op med sukker. Sigt flormelis hen over kagen, skær friske bær i skiver, og pynt med dem.

Tips:
Kagen kan fryses, men vent med fyldet, til den skal spises.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.

næringsindhold pr. person

Energi: 106 kcal

Protein: 3 g

Fedt: 3 g

Kulhydrat: 18 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: