15
g
hasselnødde-, valnødde eller macadamianøddeolie
1
æg
Drys
¼
spsk.
revet appelsinskal
Sådan laver du chokoladekagen
Smelt chokoladen langsomt i en gryde, og tilsæt halvdelen af sukkeret. Hak chilien ultrafint, fjern vaniljekornene fra stangen, og kom dem i gryden sammen med smør og olie.
Lad massen køle af. Skil æggehviderne fra æggeblommerne i en anden skål, og pisk dem halvstive. Kom resten af sukkeret i, og pisk videre, indtil æggehviderne bliver helt stive.
Rør æggeblommerne i chokolademassen. Vend æggehvider og chokolademasse sammen, og hæld det i en ovnfast form - enten oval eller rund.
Bag chokoladekagen ved 190 grader i 45 min. Afkøl chokoladekagen godt, inden du skærer den ud - ideelt set bages chokoladekagen, dagen før den skal serveres, så chilien får rigeligt med tid til at afgive sin smag. Riv en smule appelsinskal på toppen af chokoladekagen som pynt.
Blend frosne blåbær, jordbær eller hindbær med lidt sukker - og si massen. Server bærrene til kagen sammen med fromage frais og frisk citronmelisse eller mynte - mums!