Lun æblecrumble med brombær
En rigtig lækker efterårsdessert, der byder på sunde ingredienser som havre og mandler – og lidt mindre sukker. Giv den selskab af cremefraiche, is, flødeskum eller lettere varianter som yoghurt og skyr.
En rigtig lækker efterårsdessert, der byder på sunde ingredienser som havre og mandler – og lidt mindre sukker. Giv den selskab af cremefraiche, is, flødeskum eller lettere varianter som yoghurt og skyr.
TIP Hvis desserten skal være lynhurtig på serveringsdagen, kan du lave crumbleblandingen og skære frugt ud dagen før. Opbevar hver for sig i en frysepose eller bøtte med låg.
TIP: Både muskatnød og kardemomme vil også være skønne krydderier til denne crumble.
TIP: Mandlerne giver et godt crunch til dejen, men den kan sagtens laves uden – så bruger du bare ekstra havregryn
TIP: Brombær kan skiftes ud med hindbær. Du kan i det hele taget tilpasse opskriften efter årstidens frugter og bær. Fx er jordbær og rabarber en klassisk kombination i forsommeren.
TIP: Hvis der er meget saft i din frugt, kan du med fordel vende 1-2 spsk. majsstivelse eller kartoffelmel med frugten, inden du kommer den i fadet.
Læs også: Nem æblecrumble med havregryn og mandler