Kanelsnegle med æble i airfryer

2 timer
213 kcal

Opkrift på de lækreste snegle, der oven i købet giver dig et pænt skud kostfibre fra æbler og groft mel. Airfryeren bager dem perfekte på alle sider.

kanelsnegle

KANELSNEGLE – Skorpen bliver endnu sprødere end i en almindelig ovn. SÅ lækkert med fx et glas iskold mælk.

© wichmann+bendtsen

Kanelsnegle med æble i airfryer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 styk

Dej:

  • 6½ g gær
  • ¼ dl mælk
  • ¼ dl vand
  • æg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ⅓ spsk. flydende honning
  • 50 g hvedemel
  • 16 g grahamsmel
  • ⅓ knsp. kardemomme
  • ⅓ knsp. havsalt

Æblemos:

  • 66 g æbler
  • ½ spsk. vand
  • ½ tsk. sukker
  • ¼ tsk. vaniljepulver eller ½ vaniljestang
  • ⅓ spsk. kanel

Sådan gør du

  • Start med dejen. Bland gær, mælk og vand sammen.
  • Pisk ægget i væsken sammen med olie og honning.
  • Kom de tørre ingredienser i, og ælt dejen godt sammen. Lad hæve tildækket i 30 min.
  • Skræl æblerne, og skær i tern. Kog med vand, sukker og vanilje i ca. 5-8 min., til æblerne er møre. Mos æblestykkerne ud med en gaffel. Kom mosen på køl.
  • Rul dejen ud i et rektangel på ca. 25 x 20 cm. Smør æblemosen på, og drys med kanel.
  • Rul dejen sammen på den lange led, og skær pølsen ud i 6 snegle. Buk enderne ind under sneglene, så de ikke går op under bagningen.
  • Placér sneglene i airfryerskuffen, luk den, og lad dem efterhæve heri i 45 min.
  • Tænd airfryeren, og bag sneglene i 10 min. ved 170 gr.

TIP Er æblerne meget søde, kan sukkeret undlades. Du kan også smage til med en smule citronsaft. Det giver en dejlig frisk smag.

TIP Bruger du bagepapir, så klip kanten på dit papir, så det kun lige stikker op over formen, så kan luften stadig cirkulere i fryeren.

TIP Som tommelfingerregel skal du trække 30 gr. fra den normale bagetemperatur, da varmluften i en airfryer er langt mere intens end i en almindelig ovn.