Hjemmelavet brombærsyltetøj

30 minutter
64 kcal

Opskrift på den lækreste hjemmelavede brombærsyltetøj. Prøv det på din morgengrød med en banan i skiver og en klat peanutbutter.

Brombær syltetøj

BROMBÆR SYLTETØJ Forskellen på marmelade og syltetøj er, at syltetøj skal indeholde mere frugt, og at konsistensen gerne må være lidt tyndere, men altså potato – potato.

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavet brombærsyltetøj

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 GLAS

  • 800 g friske brombær
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 2 vaniljestang
  • Evt. citronskal og -saft
  • 4 tsk. majsstivelse

Sådan gør du:

  • Halvér brombær, og kom dem i en lille gryde.
  • Kom sukker, vand og kornene fra vaniljestangen samt selve stangen i gryden
  • Kog op, og lad simre i 7-10 min. Smag evt. til med lidt citron, hvis du ønsker mere syre.
  • Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand, og vend i brombærrene. Kog op, til det tykner.
  • Hæld på glas, og opbevar på køl.

TIP: Hold evt. lidt igen med sukkeret, og smag til undervejs. Nogle bær er mere søde end andre.

TIP: Du kan også blande friske brombær og hindbær.

I FORM nr. 13/2023