Lagkage pyntet med blomst og bær
© Wichmann+bendtsen

Rawcake med bær og kokos

Få her opskriften på en delikat rawcake og forkæl dig selv og dine gæster med en dessert, I sent vil glemme.

Rawcake med bær og kokos

8 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Tid i alt: 90 minutter

INGREDIENSER

12 dadler, udstenede

100 g mandler

1/3 tsk. vaniljepulver

200 g usaltede cashewnødder, (udblødt i vand i mindst et par timer og gerne natten over)

1½ citron, kun saften

1 dl groft kokosmel

1 dl akaciehonning

1 tsk. vaniljepulver

½ dåse kokosmælk (den tykke og cremede del)

120 g hindbær (friske/frosne)

10 hindbær

2 passionsfrugter

1 spsk. raw kokoschips

½ tsk. frysetørret hindbær

1 Evt. stedmoderblomst

Sådan laver du rawcake

  • Finhak mandlerne i en foodprocessor.
  • Tilsæt dadler og vaniljepulver, og blend, til du har en fast masse.
  • Hæld den i en springform (20 cm i diameter) foret med bagepapir.
  • Fordel massen jævnt over hele formen, og pres den helt ud til kanterne.
  • Blend alle ingredienserne (bortset fra hindbærrene), til du har en jævn, cremet masse. Det tager ca. 3-5 min.
  • Blend evt. ad to omgange.
  • Hæld halvdelen af cremen i springformen, og fordel den ligeligt på bunden.
  • Vil du have en skarp overgang mellem lagene, så sæt formen i fryseren i 30-60 min., inden du hælder næste lag i.
  • Tilsæt hindbærrene til resten af fyldet, og blend grundigt.
  • Hæld den pink creme oven på det hvide lag i formen, og sæt den tilbage i fryseren.
  • Tag kagen ud af fryseren ca. 1 time før servering, og pynt med bær og blomster.

Næringsindhold i rawcake pr. person

Energi: 308 kcal

Protein: 5,6 g

Fedt: 19,2 g

Kulhydrat: 30,5 g

Kostfibre: 3,5 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: