Læs også

Melonsorbet

Jordbær-rabarber-is

Dessert

Jordbær-rabarber-is

Ca. 1 liter is

INGREDIENSER

200 g jordbær

200 g rabarber

150 g rørsukker

3 dl minimælk

Korn af 1 stang vanilje

4 pasteuriserede æggeblommer

100 g fromage frais

Tilberedning


Jordbær og rabarber renses og skæres i mindre stykker. Put frugterne i en gryde, og lad dem simre med 100 gram rørsukker i 10-15 min. Afkøl herefter. Rør vaniljekornene ud i mælken, og varm op til kogepunktet. Pisk æggeblommerne luftige med resten af rørsukkeret, og bland den varme mælk i. Varm massen op igen til tæt på kogepunktet - den skal blive lidt tykkere i konsistensen. Når massen er afkølet, vendes frugt og fromage frais i. Kør herefter isen i en ismaskine, til den har den rigtige frosne konsistens.

Tips:

Laver du denne is uden for sæsonen, kan du bruge jordbær-rabarber-marmelade i stedet for frisk frugt. Så skal du springe indkogningsprocessen i opskriften over. Da marmelade er ret sødt, skal der bruges meget lidt rørsukker - evt. bare en smule til at piske æggeblommerne med.

næringsindhold pr. person

Energi: 116 kcal

Protein: 3,5 g

Fedt: 2,3 g

Kulhydrat: 19,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: