Læs også

Melonsorbet

Jordbær-rabarber-is

Dessert

10. maj 2010 af I FORM

Ca. 1 liter is

200 g jordbær
200 g rabarber
150 g rørsukker
3 dl minimælk
Korn af 1 stang vanilje
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g fromage frais

Spar på kalorierne, spis jordbær

Tilberedning

Jordbær og rabarber renses og skæres i mindre stykker. Put frugterne i en gryde, og lad dem simre med 100 gram rørsukker i 10-15 min. Afkøl herefter. Rør vaniljekornene ud i mælken, og varm op til kogepunktet. Pisk æggeblommerne luftige med resten af rørsukkeret, og bland den varme mælk i. Varm massen op igen til tæt på kogepunktet - den skal blive lidt tykkere i konsistensen. Når massen er afkølet, vendes frugt og fromage frais i. Kør herefter isen i en ismaskine, til den har den rigtige frosne konsistens.

Tips:

Laver du denne is uden for sæsonen, kan du bruge jordbær-rabarber-marmelade i stedet for frisk frugt. Så skal du springe indkogningsprocessen i opskriften over. Da marmelade er ret sødt, skal der bruges meget lidt rørsukker - evt. bare en smule til at piske æggeblommerne med.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler