Jordbær-rabarber-is

116 kcal

Dessert

Jordbær-rabarber-is

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 liter is

  • 400 g jordbær
  • 400 g rabarber
  • 300 g rørsukker
  • 6 dl minimælk
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 200 g fromage frais

Tilberedning

Jordbær og rabarber renses og skæres i mindre stykker. Put frugterne i en gryde, og lad dem simre med 100 gram rørsukker i 10-15 min. Afkøl herefter. Rør vaniljekornene ud i mælken, og varm op til kogepunktet. Pisk æggeblommerne luftige med resten af rørsukkeret, og bland den varme mælk i. Varm massen op igen til tæt på kogepunktet - den skal blive lidt tykkere i konsistensen. Når massen er afkølet, vendes frugt og fromage frais i. Kør herefter isen i en ismaskine, til den har den rigtige frosne konsistens.

TIPS:

Laver du denne is uden for sæsonen, kan du bruge jordbær-rabarber-marmelade i stedet for frisk frugt. Så skal du springe indkogningsprocessen i opskriften over. Da marmelade er ret sødt, skal der bruges meget lidt rørsukker - evt. bare en smule til at piske æggeblommerne med.