Cremet kakaois

Drømmer du om at spise is hver dag hele sommeren? Snup en hjemmelavet og fedtfattig kakaois og undgå at vælte kaloriebudgettet.

Cremet kakaois

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 liter is

  • 10 dl minimælk
  • 1 vaniljestang
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 300 g rørsukker
  • 8 spsk. god kakao
  • 400 g fromage frais
  • 100 g grofthakket mørk chokolade i god kvalitet

Sådan gør du

  • Kom mælken i en gryde. Skrab vaniljekornene ud, og rør dem i mælken. Kom også de tomme vaniljehylstre i gryden, og varm mælken op til kogepunktet.

  • Pisk æggeblommerne luftige med rørsukkeret. Si den varme mælk ned over æggeblandingen, så vaniljehylstrene tages fra. Under omrøring varmes massen igen op til kogepunktet - dog uden at koge. Massen skal blive lidt tykkere i konsistensen.

  • Mælkeblandingen afkøles og blandes herefter med kakao, fromage frais og chokolade. Kør den færdige is i ismaskinen, til den har den rette konsistens.