Læs også

Melonsorbet

Cremet kakaois

Drømmer du om at spise is hver dag hele sommeren? Snup en hjemmelavet og fedtfattig kakaois og undgå at vælte kaloriebudgettet.

13. juni 2016 af I FORM

Flere frosne fristelser >


Ca. 1 liter is

5 dl minimælk
En halv vaniljestang
3 pasteuriserede æggeblommer
150 g rørsukker
4 spsk. god kakao
200 g fromage frais
50 g grofthakket mørk chokolade i god kvalitet


Tilberedning

Kom mælken i en gryde. Skrab vaniljekornene ud, og rør dem i mælken. Kom også de tomme vaniljehylstre i gryden, og varm mælken op til kogepunktet. Pisk æggeblommerne luftige med rørsukkeret. Si den varme mælk ned over æggeblandingen, så vaniljehylstrene tages fra. Under omrøring varmes massen igen op til kogepunktet - dog uden at koge. Massen skal blive lidt tykkere i konsistensen. Mælkeblandingen afkøles og blandes herefter med kakao, fromage frais og chokolade. Kør den færdige is i ismaskinen, til den har den rette konsistens.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler