Cremet kakaois

156 kcal

Drømmer du om at spise is hver dag hele sommeren? Snup en hjemmelavet og fedtfattig kakaois og undgå at vælte kaloriebudgettet.

Cremet kakaois

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 liter is

  • 10 dl minimælk
  • 1 vaniljestang
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 300 g rørsukker
  • 8 spsk. god kakao
  • 400 g fromage frais
  • 100 g grofthakket mørk chokolade i god kvalitet

Sådan gør du

  • Kom mælken i en gryde. Skrab vaniljekornene ud, og rør dem i mælken. Kom også de tomme vaniljehylstre i gryden, og varm mælken op til kogepunktet.
  • Pisk æggeblommerne luftige med rørsukkeret. Si den varme mælk ned over æggeblandingen, så vaniljehylstrene tages fra. Under omrøring varmes massen igen op til kogepunktet - dog uden at koge. Massen skal blive lidt tykkere i konsistensen.
  • Mælkeblandingen afkøles og blandes herefter med kakao, fromage frais og chokolade. Kør den færdige is i ismaskinen, til den har den rette konsistens.