Maria gik intervalgang: "Jeg havde ikke troet, jeg kunne tabe mig alene ved at gå"

Efter 10 uger, hvor Maria har prioriteret at få plads til at gå intervalgang, har det givet resultater. Både på taljemålet, vægten og især på overskuddet.

Maria har gået intervalgang i 10 uge og fik gevinster på både vægten og velværet.

INTERVALGANG - Du får større resultater af gangtræning, hvis du skifter tempo undervejs. Det mærkede Maria på 10 uger.

© Thomas Dahl

Maria har sat sig for, at hun gerne vil tabe sig. Men med to små børn derhjemme og fuldtidsjob, er det svært at presse træning ind i ugeplanen. Intervalgang, hvor man veksler mellem lavt og højt tempo, er den gåtræning, der giver størst energiomsætning. Læs med, og hør, om 10 uger med intervalgang blev det, der kunne få kabalen til at gå op hjemme hos Maria.

Hvordan har det været at deltage i gåprojektet?

“Det har været dejligt nemt og overskueligt. Det kræver jo ikke noget udstyr at gå. Du kan gå, når det passer dig. Du behøver ikke at tage det i ét stræk, men du kan dele det ud over dagen. Om eftermiddagen er jeg alene med mine børn på 3 og 5 år, så jeg har gået i frokostpausen, efter maden eller sent om aftenen. Det har været rart at komme ud at bevæge sig lidt mere. Og jeg har ikke haft nogen ømhed eller lignende.”

Hvad har været det bedste ved at gå hver dag?

“At få meget mere tid for mig selv. Den der velværedel. At prioritere mig selv. Nu skal JEG ud at gå og få en lille pause fra mine børn – må man godt sige det? Jeg kobler bare af. Så hører jeg podcast eller musik og tænker på ingenting.”

Hvad har været det værste?

“Der har faktisk ikke været noget. Der var de aftener, hvor det regnede, og børnene først sov kl. halv ni, og så skulle jeg ud at gå. Men selv det har været okay.”

Hvilke resultater har du opnået?

“Jeg har tabt 2,5 kg. Og jeg har ikke pillet ved kosten. Jeg har spist lige så mange is og chokolader, som jeg plejer. Det er jeg tilfreds med. Jeg havde sgu ikke troet på det, for jeg gik ret meget i forvejen. Og slet ikke, når jeg ikke pillede ved kosten.”

Hvad har du ellers fået ud af at gå?

“Det har været dejligt at bevæge mig noget mere. Det giver noget på velværekontoen. Jeg føler mig lidt stærkere kropsligt og i bedre kontakt med mig selv.”

Hvad synes du om programmet?

“De dage, jeg skulle gå interval, skulle planlægges, så jeg kunne gå 30 minutter sammenhængende. Men ellers har det været lidt for let. Jeg har ikke mærket det som en stor indsats. Heller ikke her til sidst, hvor jeg har skullet gå længst i højt tempo.”

Hvad har du lært?

“At alt er motion. Det behøver ikke at være så besværligt. En gåtur er bedre end ingenting. Jeg vil fortsætte med at få gåturene ind i min dag. Mindst 10.000 skridt. Nu ligger det på rygraden. Om jeg så skal gå ud med skrald tre gange om dagen og gå en omvej rundt i kvarteret, skal jeg nok komme afsted.”

Hvad vil du sige til andre, der overvejer at gå for at tabe sig?

“Der er anden motion, der er mere optimal, hvis man vil slanke sig. Men jeg er overrasket over, at jeg har tabt mig 2,5 kilo. Hvis man får kosten med, kan man nå meget længere, tror jeg. Men gåtræningen smitter af på kosten. Jeg har tænkt: Nu hvor jeg er i gang med at gøre noget godt for mig selv, vil jeg ikke ødelægge resultatet ved at spise slik eller tage en ekstra portion aftensmad.”

Program for intervalgang


Brug nedenstående program 3 dage om ugen. Gå 10.000 skridt fordelt over hele dagen ugens øvrige dage – det er dog tilladt med en enkelt hviledag.

Program for intervalgang

INTERVALGANG - Her er programmet for 10 ugers intervalgang.

© I FORM