Pitabrød med fuldkorn

De kan nemt købes færdiglavede, men når duften fra et nyopskåret pitabrød fylder dine næsebor, er du ikke i tvivl: Det var det hele værd!

pitabrød

PITABRØD – Tryk dem evt. flade med bagsiden af en tallerken, hvis du ikke har en kagerulle.

© wichmann+bendtsen

Pitabrød med fuldkorn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 STK.

  • 6¼ g gær
  • ¾ dl lunt vand
  • 75 g hvedemel
  • 37 g fuldkornsspeltmel
  • ⅓ tsk. havsalt
  • ⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel, olie og salt, og ælt dejen godt sammen. Lad hæve tildækket i 1 time.
  • Sæt en bageplade i ovnen, og tænd den på 230 gr.
  • Form dejen til 8 boller.
  • Rul bollerne helt flade med en kagerulle, og fordel dem på 2 stykker bagepapir.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade fra ovnen. Bag en plade ad gangen. Ca. 8 min.

TIP Brug hvedemel med et højt glutenindhold, fx Tipo00 eller manitoba-mel.
TIP Vand kan udskiftes med yoghurt. Er du bagenørd og har en surdej stående, kan du udskifte det halve af gæren med sådan en klump.