Pita med hjemmelavede veganske falafler i ovn

35 minutter
488 kcal

Lækker dressing, syltet og friskt grønt. Falaflerne her har fået fornemt selskab af de lækreste veganske ingredienser. Mums!

falafel-pita

PITA – Falafler kan også steges i olie på panden. Det øger kalorieindholdet, men gør dem ekstra sprøde og gyldne.

© wichmann+bendtsen

Pita med hjemmelavede veganske falafler i ovn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 forårsløg
  • 75 g granatæblekerner
  • 37 g rucola
  • 2 pitabrød

Falafler

  • 100 g tørrede kikærter
  • ¼ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • ¾ tsk. stødt koriander
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Citrondressing

  • ½ dl sojayoghurt eller skyr
  • ½ citron, saften
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Sæt kikærter i blød i rigeligt vand i 12 timer, fx natten over.
  • Varm ovnen op til 200 gr., og hak løg og hvidløg.
  • Kør de drænede kikærter sammen med de øvrige ingredienser til falaflerne i en foodprocessor, til du har en sammenhængende masse.
  • Form ca. 16 falafler. Placér dem på en bageplade, og bag i 25 min., til de er gyldne.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Snit forårsløg, og pil kernerne fri af granatæblet.
  • Fyld pitabrødene med falafler, rucola, granatæblekerner, forårsløg og dressing.

Find den lækreste opskrift på hjemmebagte pitabrød her: Pitabrød med fuldkorn

TIP Falafler er ofte runde. Men når de laves til pitabrød, kan du med fordel give dem et let tryk, inden de bages, så de bliver en smule flade. Så passer de perfekt ned i pitabrødene.