Nemme hjemmebagte flutes med groft mel

105 minutter
60 kcal

Opskrift på nemme flutes med lækker sprød skorpe. Perfekte til suppe, sandwiches og salat.

Flutes med groft mel, opskrift

FLUTES – Det meget proteinrige mel hjælper lufthullerne og den sprøde skorpe på vej.

© wichmann+bendtsen

Nemme hjemmebagte flutes med groft mel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 25 g gær
  • 4 dl lunt vand
  • 380 g Tipo 00 hvedemel, ­alternativt alm. hvedemel
  • 120 g fuldkornsmel, fx ­fuldkornsspeltmel
  • 7 g havsalt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt mel og salt, og ælt dejen, gerne på røremaskine, i ca. 7 min. Dejen skal være let klistret, men kunne slippe skålens sider.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
  • Træk dejen ud til to aflange flutes på et meldrysset bord. Kom dem på et stykke bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
  • Tænd ovnen på 210 gr., og lad bagepladen blive i ovnen.
  • Lav et snit ned i midten af hvert brød, og drys evt. lidt mel på toppen.
  • Tag den varme bageplade ud af ovnen, placér bagepapiret med brødene på den, og bag i 16 min.

TIP! Dejen kan også sagtens koldhæve i køleskabet natten over. Så skal du kun bruge halvt så meget gær. Ved koldhævning sker gærprocessen meget langsomt, hvilket får mælkesyrebakterierne til stille og roligt at udvikle smag.

TIP! Kom ca. 2 dl kogende vand i en bradepande, du stiller under brødene. Det vil afgive damp, og du vil få ekstra luftige og sprøde flutes. Du kan også bruge en hulplade, hvis du ejer sådan en.

TIP! Hvis du håndælter, kan det være nødvendigt at bruge en anelse mere mel, men tilsæt så lidt ekstra mel som muligt.


Newsletter background