Fra: "Verdens bedste kur" af Christian Bitz og Arne Astrup.

Lam med gule ærter og sure porrer

Med "Verdens bedste kur" står Christian Bitz og Arne Astrup bag denne opskrift, som både mætter og slanker.

4. januar 2012 af I FORM

Nem og enkel middagsret til de kolde vinteraftener.

Er du abonnent? Download kostplanen til de første 2 uger her!


Opskrift: Verdens bedste kur

Opskriften er til 4 personer

500 g lammefilet, ristet af
3 dl skyr eller yoghurt naturel
2 stk. finthakkede skalotteløg
½ dl rapsolie
1 bdt. dild
150 g tørrede gule ærter (de forkogte flækærter)
2 fed hvidløg
3 stk. porrer, i stykker på 5 cm
3 dl æbleeddike
2 spsk. honning


  • Sæt lammefileten i ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Lad den hvile i 5 min. Skær i tynde skiver, læg dem i en skål, og drys med friske urter og groft salt.
  • Rør en dip af skyr, løg, hvidløg og rapsolie og smag til med salt og peber.
  • Kogende vand hældes over de tørrede gule ærter. Smag til med dild og salt. Rør rundt, til den bliver fed.
  • Kog porrerne i 5 min. i eddikelage med honning og 1 tsk. knust peber.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler