Lam med gule ærter og sure porrer

25 minutter

Med "Verdens bedste kur" står Christian Bitz og Arne Astrup bag denne opskrift, som både mætter og slanker.

Fra: "Verdens bedste kur" af Christian Bitz og Arne Astrup.

Lam med gule ærter og sure porrer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g lammefilet, ristet af
  • 1½ dl skyr eller yoghurt naturel
  • 1 stk. finthakkede skalotteløg
  • ¼ dl rapsolie
  • ½ bdt. dild
  • 75 g tørrede gule ærter (de forkogte flækærter)
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ stk. porrer, i stykker på 5 cm
  • 1½ dl æbleeddike
  • 1 spsk. honning

Sådan gør du

  • Sæt lammefileten i ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Lad den hvile i 5 min. Skær i tynde skiver, læg dem i en skål, og drys med friske urter og groft salt.

  • Rør en dip af skyr, løg, hvidløg og rapsolie og smag til med salt og peber.

  • Kogende vand hældes over de tørrede gule ærter. Smag til med dild og salt. Rør rundt, til den bliver fed.

  • Kog porrerne i 5 min. i eddikelage med honning og 1 tsk. knust peber.