Hjemmelavet grøntsagstortilla med laks og flødeost

30 minutter
300 kcal

Nem, lækker og hverdagsvenlig opskrift på tortilla med laks. Du kan have hele molevitten færdig på en halv time.

rødbedepandekage med laks

GRØNTSAGSTORTILLA – her i pink version med rødbede

© wichman+bendtsen

Hjemmelavet grøntsagstortilla med laks og flødeost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 stk. laks
  • ¼ citron, saften
  • ½ tsk. flydende honning
  • salt og peber
  • ½ nip chiliflager

Fyld

  • ½ majskolbe
  • 2 spsk. flødeost
  • lidt vand
  • babyspinat
  • ¼ agurk

Tortillaer

  • 30 g rødbeder
  • 1 æg
  • ¾ dl minimælk
  • 25 g grahamsmel
  • 20 g hvedemel
  • ¼ tsk. havsalt
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Placér laksen i et ovnfast fad, og krydr med citron, honning, salt, peber og chili. Bag i 15 min.
  • Kog majskolben i 15 min. Køl af i koldt vand, og skær kernerne af.
  • Riv rødbede, og blend med alle de øvrige ingredienser til madpandekagerne. Steg en fjerdedel ad gangen på en varm pande i lidt olie.
  • Rør flødeosten op med lidt vand, så den bliver smørbar.
  • Anret madpandekagerne med flødeost, babyspinat, majskerner, laks plukket i mindre stykker og små agurkestave. Top evt. med frisk koriander.

TIP Servér evt. syltede jalapeños i en skål ved siden af. Så kan medspisende selv skrue op for “varmen”.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 14/2023