Maki med brune ris og tigerrejer

30 minutter

Smuk sushi med flotte farver og god samvittighed.

Lær at lave maki med brune ris, tigerrejer, mango, avocado, chili og forårsløg.

Maki med brune ris og tigerrejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 2 person
  • 8 pillede tigerrejer
  • Knivspids friskhakket chili
  • ½ tsk. olivenolie til stegning
  • 2 noritang plade
  • 260 g kogte brune sushi-ris
  • 40 g mango
  • 40 g avocado
  • 10 g forårsløg

Sushi: Sådan gør du

  • Start med at blande riseddiken i risene. Steg tigerrejerne i olivenolie og chili. Når rejerne er afkølede, knækker du dem, så de ikke er så bøjede og dermed er lettere at lægge lige.

  • Skær frugt og grøntsager i fine strimler.

  • Læg en plade noritang på bambusmåtten. Put herefter ris på tangpladen, bortset fra 5 cm i toppen, som holdes fri. Placer rejer samt frugt og grønt som en stribe tværs hen over midten, og rul rullen tæt og fast sammen fra bunden. Ingredienserne skal mases lidt sammen i bambusmåtten.

  • Træk et par dråber vand hen over de sidste 5 cm tang, så det kan klistre og lukke sammen, lidt ligesom en konvolut. Lad rullen stå i 10 min., og skær den til sidst ud i 8 stykker.