Opskrift på kål i knasende nye klæder.

Svinekæber på rødkål

Skøn simreret med svinekæber og linser på en bund af sprød rødkål.

24. november 2014 af Anne Larsen

Svinekæber med kål

2 personer

50 g grønne linser
1 lille håndfuld frisk mynte (eller bredbladet persille)

Svinekæber

1 lille rødløg
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
4 afpudsede svinekæber
1 lille buket rosmarin (eller 1 tsk. tørret)
Grønsagsbouillon

Kål

¼ rødkål
1 lille rødløg
1 spsk. ekstra jomfru­olivenolie
1 spsk. rødvinseddike (eller æble- eller hvidvinseddike)
1 æble
Saft og julienne af 1 ikke-overfladebehandlet appelsin
2 tsk. agavesirup (eller akaciehonning)
Havsalt og kværnet sort peber
1 lille radicchio
1 tsk. ekstra jomfru­olivenolie

Har du rødkål i overskud? Så prøv en anden skøn og sprød rødkålssalat.

Sådan gør du

  • Skær rødløg i fine tern. Steg disse bløde og blanke i olien.
  • Kom svinekæberne i gryden, og vend godt.
  • Bind rosmarin med en bomuldssnor, og kom den i gryden sammen med grønsagsbouillon, så kæberne er dækkede.
  • Lad nu kæberne simre i 5 kvarter.
  • Snit kålen meget fint. Skær rødløg i fine tern, som steges blanke i 1 spsk. olie. Kom kålen ved sammen med eddike og æble i fine tern og appelsin­saft og -skal.
  • Lad kålen simre i 15 minutter, og vend så sirup eller honning godt rundt. Smag til med salt og peber.
  • Skær radicchioen fint, og steg den hårdt og i kort tid i 1 tsk. olie.
  • Vend radicchioen i den varme kål.
  • Linserne skylles og koges efter emballagens anvisning.
  • Anret den varme kål med linser og kæber med rosmarin, og pynt til sidst med mynteblade.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: