Svinekæber på rødkål

1,5 time
498 kcal

Skøn simreret med svinekæber og linser på en bund af sprød rødkål.

Opskrift på kål i knasende nye klæder.

Svinekæber med kål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g grønne linser
  • 1 lille håndfuld frisk mynte (eller bredbladet persille)

Svinekæber

  • 1 lille rødløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 afpudsede svinekæber
  • 1 lille buket rosmarin (eller 1 tsk. tørret)
  • Grønsagsbouillon

Kål

  • ¼ rødkål
  • 1 lille rødløg
  • 1 spsk. ekstra jomfru­olivenolie
  • 1 spsk. rødvinseddike (eller æble- eller hvidvinseddike)
  • 1 æble
  • Saft og julienne af 1 ikke-overfladebehandlet appelsin
  • 2 tsk. agavesirup (eller akaciehonning)
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 1 lille radicchio
  • 1 tsk. ekstra jomfru­olivenolie

Sådan gør du

  • Skær rødløg i fine tern. Steg disse bløde og blanke i olien.

  • Kom svinekæberne i gryden, og vend godt.

  • Bind rosmarin med en bomuldssnor, og kom den i gryden sammen med grønsagsbouillon, så kæberne er dækkede.

  • Lad nu kæberne simre i 5 kvarter.

  • Snit kålen meget fint. Skær rødløg i fine tern, som steges blanke i 1 spsk. olie. Kom kålen ved sammen med eddike og æble i fine tern og appelsin­saft og -skal.

  • Lad kålen simre i 15 minutter, og vend så sirup eller honning godt rundt. Smag til med salt og peber.

  • Skær radicchioen fint, og steg den hårdt og i kort tid i 1 tsk. olie.

  • Vend radicchioen i den varme kål.

  • Linserne skylles og koges efter emballagens anvisning.

  • Anret den varme kål med linser og kæber med rosmarin, og pynt til sidst med mynteblade.

Har du rødkål i overskud? Så prøv en anden skøn og sprød rødkålssalat.