Spinatsalat med kylling, rosa grape og ristede mandler

20 minutter
388 kcal

Denne opskrift er sprængfyldt med vitaminer, antioxidanter og sunde fedtstoffer. Blandt andet styrker spinat dit immunforsvar og sænker din risiko for at få type 2 diabetes. Server den lækre salat på kun 20 minutter. Sundere og nemmere bliver det ikke.

Spinatsalat med grape og kylling

GIV SALATEN ET PIFT Grapefrugt er dejligt syrligt i en salat, og så er den proppet med antioxidanter.

© wichmann+bendtsen

Spinatsalat med kylling, rosa grape og ristede mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 kyllingebrystfileter
  • Havsalt
  • 1 grapefrugt, gerne rosa
  • 100 g spæd spinat
  • 18 mandler, evt. uden skal
  • ½ agurk
  • 1½ dl skyr
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 bundt purløg
  • Sort peber, friskkværnet
  • Hvidløg

Tilbehør:

  • 2 skiv. rugbrød

Sådan gør du

  • Kog kyllingefileterne i 15 min. i letsaltet vand. Riv eller skær herefter kyllingekødet i mindre stykker.

  • Skær grapefrugten i fine både, eller filetér dem. Det gør du ved at skære top og bund af, stille frugten op, skære skallen fra og derefter skære hver filet fri mellem membranerne. Gem den grapesaft, der opstår under fileteringen.

  • Skyl og slyng spinaten.

  • Smut mandlerne, hvis du ønsker dem uden skal, og rist dem derefter på en tør pande.

  • Skær agurken i tykke skiver.

  • Rør en dressing af skyr, finthakket brøndkarse og purløg. Gem lidt brøndkarse til anretning. Smag dressingen til med salt, peber, presset hvidløg og evt. lidt grapesaft.

  • Anret spinat med kylling, agurk, grape og mandler. Servér dressingen og ristet rugbrød til.

Næringsindhold pr. person (med rugbrød):