Spinatsalat

Jernbombe med oksekød og sesamdressing.

Spinatsalat

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Tid i alt: 65 minutter

INGREDIENSER

800 g oksefilet

Olivenolie

Havsalt

Peber

150 g rødbede

150 g knoldselleri

150 g gulerod

100 g persillerod

2 spsk. olivenolie

2 tsk. balsamico

1 spsk. sesamfrø

100 g babyspinat

Tilberedning

  • Fjern synlig fedt fra kødet, gnid det med olie, og krydr med salt og peber. 
  • Læg kødet i et ovnfast fad, og intervalsteg det: 15 min. ved 200 grader.
  • Herefter hviler kødet i fadet udenfor i 15 min. 
  • Nu steger det igen 15 min. i den 200 grader varme ovn og hviler herefter i 15 min. Kødet skal stege og hvile i lige lang tid. 
  • Skær kødet i fine skiver.
  • Skær frisk rødbede, knoldselleri, gulerod og persillerod (eller pastinak) i tern, krydr med salt og peber, og rist dem på pande. 
  • Lav dressing af balsamico glace og sesamfrø, og vend rodfrugterne heri. 
  • Anret dem med babyspinat og skiver af kød. Brug evt. mindre kød pr. person, og gem til næste dag.

Derfor er den sund
Indholdet af fordøjelsesfremmende kostfibre er enormt. Immunforsvaret styrkes desuden af talrige plantestoffer, carotener.

næringsindhold pr. person

Energi: 340 kcal

Protein: 37 g

Fedt: 12 g

Kulhydrat: 18 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: