Læs også

Skål med rødkålssalat

Rødkålssalat

Frisésalat

Sprød ret med kammuslinger og valnødder.

18. december 2007 af I FORM

4 personer

100 g hvide bønner
12 skiver lufttørret skinke
12 kammuslinger
Peber
400 g rødbede
2 spsk. balsamico glace
50 g valnødder
200 g frisésalat

Tilberedning

Skyl bønnerne, og læg i blød i min. 12 timer. Kog dem i letsaltet vand i en time. Lad dem afkøle.

Pak kammuslingerne ind i skinken, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, krydr med sort peber, og stil dem i en 200 grader varm ovn i 20 min.

Skræl de friske rødbeder, og snit dem i meget fine skiver på et rivejern. Gnid dem med balsamico. Hak valnødderne.

Rens salaten, og brug den som bund for de marinerede rødbeder, bønner og valnødder, og læg kammuslinger med lufttørret skinke ovenpå.

Derfor er den sund
Retten indeholder mange hjertevenlige n-3-fedtsyrer fra både valnødder og muslinger. Er desuden meget jernholdig.

Tips:


Du kan fryse de hvide bønner, hvis du koger en stor portion, eller du kan købe bønnerne på dåse, hvis du har lidt travlt.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler