Frisésalat

1,5 time
405 kcal

Sprød ret med kammuslinger og valnødder.

Frisésalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g hvide bønner
  • 6 skiver lufttørret skinke
  • 6 kammuslinger
  • Peber
  • 200 g rødbede
  • 1 spsk. balsamico glace
  • 25 g valnødder
  • 100 g frisésalat

Sådan gør du:

  • Skyl bønnerne, og læg i blød i min. 12 timer. Kog dem i letsaltet vand i en time. Lad dem afkøle.
  • Pak kammuslingerne ind i skinken, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, krydr med sort peber, og stil dem i en 200 grader varm ovn i 20 min.
  • Skræl de friske rødbeder, og snit dem i meget fine skiver på et rivejern. Gnid dem med balsamico. Hak valnødderne.
  • Rens salaten, og brug den som bund for de marinerede rødbeder, bønner og valnødder, og læg kammuslinger med lufttørret skinke ovenpå.

Derfor er den sund

Retten indeholder mange hjertevenlige n-3-fedtsyrer fra både valnødder og muslinger. Er desuden meget jernholdig.

TIPS: Du kan fryse de hvide bønner, hvis du koger en stor portion, eller du kan købe bønnerne på dåse, hvis du har lidt travlt.