Frisésalat

Sprød ret med kammuslinger og valnødder.

Frisésalat

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 80 minutter

Tid i alt: 1,5 time - Trækketid: 12 timer

INGREDIENSER

100 g hvide bønner

12 skiver lufttørret skinke

12 kammuslinger

Peber

400 g rødbede

2 spsk. balsamico glace

50 g valnødder

200 g frisésalat

Sådan gør du:

  • Skyl bønnerne, og læg i blød i min. 12 timer. Kog dem i letsaltet vand i en time. Lad dem afkøle.
  • Pak kammuslingerne ind i skinken, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad, krydr med sort peber, og stil dem i en 200 grader varm ovn i 20 min.
  • Skræl de friske rødbeder, og snit dem i meget fine skiver på et rivejern. Gnid dem med balsamico. Hak valnødderne.
  • Rens salaten, og brug den som bund for de marinerede rødbeder, bønner og valnødder, og læg kammuslinger med lufttørret skinke ovenpå.

Derfor er den sund
Retten indeholder mange hjertevenlige n-3-fedtsyrer fra både valnødder og muslinger. Er desuden meget jernholdig.

Tips: Du kan fryse de hvide bønner, hvis du koger en stor portion, eller du kan købe bønnerne på dåse, hvis du har lidt travlt.

næringsindhold pr. person

Energi: 405 kcal

Protein: 33 g

Fedt: 14 g

Kulhydrat: 35 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: