Souvlaki med spidskåls-tzatziki og maroulosalata

45 minutter
505 kcal

Så er der autentiske græske kødspyd på menuen. Her serveret med en skøn tzatiki med spidskål og en maroulosalata.

Souvlaki

SOUVLAKI – aftensmad pakket med protein

© wichmann+bendtsen

Souvlaki med spidskåls-tzatziki og maroulosalata

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Spidskålstzatziki:

  • 150 g spidskål
  • ¼ spsk. havsalt
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ citron, saften
  • Sort peber, friskkværnet

Souvlaki:

  • 200 g svinekoteletter
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ citron, saften
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. tørret rosmarin
  • ½ tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. sød paprika
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Friske krydderurter til servering, evt. dild

Maroulosalata med grønne linser:

  • 1 hjertesalat
  • 2 forårsløg
  • ½ bundt dild
  • 50 g fetaost, smuldret
  • ½ ds. grønne linser
  • ½ citron, saften
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Et drys havsalt

Sådan gør du:

  • Start med at lægge grillspyddene i vand i 5-10 min.
  • Snit spidskålen helt fint, og vend den sammen med havsalt i en skål. Lad det stå og trække i en halv times tid. Massér derefter spidskålen med hænderne, og pres overskydende væske fra. Knus eller pres hvidløg, og vend det i den masserede spidskål sammen med yoghurt, citronsaft og friskkværnet peber. Sæt den derefter på køl i en lufttæt beholder.
  • Skær svinekødet i mundrette stykker. Knus eller pres hvidløg, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til souvlaki. Vend svinekødet i marinaden. Fordel kødet på de 8 grillspyd.
  • Snit hjertesalat og forårsløg, og hak dild fint. Gem evt. lidt dild til anretning. Dræn og skyl de grønne linser. Vend det hele sammen med smuldret fetaost, citronsaft, olivenolie og havsalt. Tilsæt evt. lidt fintrevet citronskal.
  • Tilbered spyddene på grillen, hvor de ca. skal have 10 min. Du kan også stege dem på en grillpande eller almindelig pande ved høj varme. Vend dem ofte undervejs. Drys med lidt finthakkede krydderurter ved servering.

Tips

  • Du kan med fordel lave tzatzikien dagen før. Det bliver smagen kun mere intens af.
  • Lad gerne svinekødet stå og trække i marinaden på køl i nogle timer. Det giver mere smag til kødet, og gør det mere mørt.
  • Bruger du tørrede linser, så husk at koge dem inden.
  • Bruger du spyd af træ, er det vigtigt at du lægger dem i blød inden. Forbered gerne et par spyd mere, end du skal bruge, for det tilfælde at et af dem knækker.