Græsk, bagt feta-dip

35 minutter
178 kcal

Mmm, den her smager supergodt! Dippen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, men tag den ud i god tid – så smager den bedst.

bagt-feta

FETA-DIP – prøv den også til pastaretter.

© wichmann+bendtsen

Græsk, bagt feta-dip

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 16 cherrytomater
  • 12 oliven
  • 4 fed hvidløg
  • 300 g feta
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Frisk timian

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Halvér cherrytomater og oliven. Bland med hvidløg og feta i et ovnfast fad.
  • Pisk olivenolie, honning, salt og peber sammen, og fordél det ud over fetaen og de øvrige ingredienser.
  • Bag i 30 min.
  • Rør enten til en tyk cremet dip, eller lav en udgave med mere tekstur ved at bruge en gaffel til at brække fetaen over i flere stykker og mose hvidløgsfeddene.
  • Tilsæt lidt frisk timian.

TIP: Du kan bruge din egen yndlings vinaigrette og blot tilføje lidt tørret oregano til den, så har du den helt rigtige sydlandske smag.