Sommersalat med jordbær og asparges

15 minutter
165 kcal

Hvordan laver man en sommersalat? Man tager de bedste ingredienser, årstiden har at byde på, og parrer dem med en god dressing. Voila!

jordbær-salat

SOMMERSALAT – Hvis salat kunne trække i festtøjet, kunne det godt blive den her dragt, den tog på.

© wichmann+bendtsen

Sommersalat med jordbær og asparges

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ bundt asparges
  • 25 g feldsalat
  • 125 g jordbær
  • 1 spsk. pinjekerner

Dressing:

  • ½ spsk. honning
  • ½ lime, saften
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Knæk enderne af aspargesene, og skær jordbær i kvarter.
  • Anret feldsalat i bunden af et fad, og top med asparges og jordbær.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande. Drys dem over salaten.
  • Ryst alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld over salaten.

TIP Asparges kan varieres med andre sommergrøntsager, fx spæde gulerødder med top, solmodne tomater eller cremet avocado.

TIP Ryst dressingen i en melryster eller et syltetøjsglas med låg.