Burger med kartoffel- og sellerifritter

45 minutter
546 kcal

I FORM gør det sundt at spise dine livretter. Vi gør kødet magert og tryller lidt med både bolle og fritter. Login, og se hvordan.

Burger med kartoffel- og sellerifritter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 250 g magert hakket oksekød
  • 150 g kartofler
  • 150 g selleriknold
  • 2 tsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 4 kviste rosmarin
  • 150 g courgette
  • 100 g løg
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 140 g fuldkornsspeltbolle
  • 4 salatblade
  • 200 g tomat
  • Evt. citron

Tilberedning

  • Form en bøf, der passer til bollen.

  • Skrub kartofler, skræl selleri, og skær begge i både eller stave.

  • Vend så med 1 tsk. olie, salt, peber og rosmarin, og læg fritter i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., til de er stegte og sprøde.

  • Skær courgette i skiver, og løg i ringe. Put lidt olie på en grillpande, og steg først løgringe, så courgette i skiver og til sidst bøffen, der også dryppes med lidt balsamico.

  • Rist nu bollen. Saml din burger med salatblade, bøf, tomat i tern, courgette og til sidst løg.

  • Server den med kartoffel- og sellerifritter til, og suppler evt. med lidt citron.