Kål-hotdog
© Skovdal Nordic

Sådan laver du en kål-hotdog

Kål er super sundt - og behøver ikke spises kogt og kedeligt. Prøv bl.a. denne sunde og smagfulde hotdog med squashfalafel og chilicreme. Velbekomme.

Kål-hotdog med squashfalafel og chilicreme

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

200 g kikærter, kogte (svarer til 80 g tørrede). Kik­-ærter på dåse kan også bruges

125 g squash, revet

50 g spinat, dampet

½ grøn chili, uden kerner

½ tsk. spidskommen

1 fed hvidløg

50 g hvedemel

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Olie til stegning

Chilicreme

½ grøn chili, finthakket og uden kerner

1 tsk. tahin

1 knsp. økologisk limeskal, fintrevet

2 tsk. limesaft

1 dl græsk yoghurt, 2 %

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Til servering

2-4 blade spidskål eller savoj­kål, afhængigt af størrelse

Sukkerærter, snittede

Ærteskud

Sådan gør du

  • Skyl de kogte kikærter i koldt vand, og dryp dem af. Blend dem med squash, spinat presset fri for væde samt chili.
  • Rør kikærtemassen til en fars med spidskommen, presset hvidløg, mel, salt og peber.
  • Form farsen til små falafelkugler, og steg dem i olie, til de er sprøde og gyldne. Læg kuglerne på et stykke køkkenrulle.
  • Rør chilicremen sammen.
  • Skyl kålbladene, og fyld dem med falafel, chilicreme, sukker­ærter og ærteskud.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?

Næringsindhold pr. person:

Energi: 353 kcal

Protein: 15,8 g

Fedt: 11,7 g

Kulhydrat: 42,8 g

Kostfibre: 8 g

Spidskål
Spidskål

Derfor er det sundt at spise spidskål

© Skovdal Nordic

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: