Sådan laver du en kål-hotdog

30 minutter
353 kcal

Kål er super sundt - og behøver ikke spises kogt og kedeligt. Prøv bl.a. denne sunde og smagfulde hotdog med squashfalafel og chilicreme. Velbekomme.

Kål-hotdog

Kål-hotdog med squashfalafel og chilicreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kikærter, kogte (svarer til 80 g tørrede). Kik­-ærter på dåse kan også bruges
  • 125 g squash, revet
  • 50 g spinat, dampet
  • ½ grøn chili, uden kerner
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g hvedemel
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Olie til stegning

Chilicreme

  • ½ grøn chili, finthakket og uden kerner
  • 1 tsk. tahin
  • 1 knsp. økologisk limeskal, fintrevet
  • 2 tsk. limesaft
  • 1 dl græsk yoghurt, 2 %
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Til servering

  • 2 blade spidskål eller savoj­kål, afhængigt af størrelse
  • Sukkerærter, snittede
  • Ærteskud

Sådan gør du

  • Skyl de kogte kikærter i koldt vand, og dryp dem af. Blend dem med squash, spinat presset fri for væde samt chili.

  • Rør kikærtemassen til en fars med spidskommen, presset hvidløg, mel, salt og peber.

  • Form farsen til små falafelkugler, og steg dem i olie, til de er sprøde og gyldne. Læg kuglerne på et stykke køkkenrulle.

  • Rør chilicremen sammen.

  • Skyl kålbladene, og fyld dem med falafel, chilicreme, sukker­ærter og ærteskud.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?


Spidskål
© Skovdal Nordic

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background