Kål-hotdog med squashfalafel og chilicreme
2 personer
200 g kikærter, kogte (svarer til 80 g tørrede). Kik-ærter på dåse kan også bruges125 g squash, revet
50 g spinat, dampet
½ grøn chili, uden kerner
½ tsk. spidskommen
1 lille fed hvidløg
50 g hvedemel
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Olie til stegning
Chilicreme:
½ grøn chili, finthakket og uden kerner1 tsk. tahin
1 knsp. økologisk limeskal, fintrevet
2 tsk. limesaft
1 dl græsk yoghurt, 2 %
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Til servering:
2-4 blade spidskål eller savojkål, afhængigt af størrelseSukkerærter, snittede
Ærteskud

Sådan gør du
- Skyl de kogte kikærter i koldt vand, og dryp dem af. Blend dem med squash, spinat presset fri for væde samt chili.
- Rør kikærtemassen til en fars med spidskommen, presset hvidløg, mel, salt og peber.
- Form farsen til små falafelkugler, og steg dem i olie, til de er sprøde og gyldne. Læg kuglerne på et stykke køkkenrulle.
- Rør chilicremen sammen.
- Skyl kålbladene, og fyld dem med falafel, chilicreme, sukkerærter og ærteskud.
LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?
Næringsindhold pr. person:
Energi: 353 kcal
Protein: 15,8 g
Fedt: 11,7 g
Kulhydrat: 42,8 g
Kostfibre: 8 g