Sådan laver du en kål-hotdog

30 minutter
353 kcal

Kål er super sundt - og behøver ikke spises kogt og kedeligt. Prøv bl.a. denne sunde og smagfulde hotdog med squashfalafel og chilicreme. Velbekomme.

Kål-hotdog

Kål-hotdog med squashfalafel og chilicreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kikærter, kogte (svarer til 80 g tørrede). Kik­-ærter på dåse kan også bruges
  • 125 g squash, revet
  • 50 g spinat, dampet
  • ½ grøn chili, uden kerner
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g hvedemel
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Olie til stegning

Chilicreme

  • ½ grøn chili, finthakket og uden kerner
  • 1 tsk. tahin
  • 1 knsp. økologisk limeskal, fintrevet
  • 2 tsk. limesaft
  • 1 dl græsk yoghurt, 2 %
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Til servering

  • 2 blade spidskål eller savoj­kål, afhængigt af størrelse
  • Sukkerærter, snittede
  • Ærteskud

Sådan gør du

  • Skyl de kogte kikærter i koldt vand, og dryp dem af. Blend dem med squash, spinat presset fri for væde samt chili.

  • Rør kikærtemassen til en fars med spidskommen, presset hvidløg, mel, salt og peber.

  • Form farsen til små falafelkugler, og steg dem i olie, til de er sprøde og gyldne. Læg kuglerne på et stykke køkkenrulle.

  • Rør chilicremen sammen.

  • Skyl kålbladene, og fyld dem med falafel, chilicreme, sukker­ærter og ærteskud.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?


Spidskål
© Skovdal Nordic