Risotto med ærter, kylling og ærteskud

30 minutter
646 kcal

På bare 30 minutter kan du lave en italiensk risotto, der her består af ris, grøntsager og kylling. Velbekomme.

Tallerken med kylling, risotto og grønt
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebrystfileter à 125 g
  • 4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • peber, kværnet
  • 2 spsk. skalotteløg, finthakket
  • 120 g risottoris
  • ½ liter kogende vand, saltet med 1 tsk havsalt
  • 4 spsk. tør hvidvin
  • 4 spsk. koldpresset rapsolie
  • 30 g parmesan, revet
  • 200 g ærter, friskbælgede eller fra fryseren
  • 1 håndfuld ærteskud

Sådan gør du

  • Pensl kyllingebrystfileterne med to teskefulde olivenolie, og salt og peber.
  • Steg dem kort ved høj varme til de er gyldne på begge sider.
  • Sæt dem i ovnen på 190 grader i 12 minutter.
  • Varm to teskefulde olivenolie i en gryde, tilsæt løg, og steg dem til de er bløde.
  • Tilsæt risen, og rør til, den er blank.
  • Hæld kogende vand og vin i gryden.
  • Rør jævnlig i 15 minutter, til risen er kogt, men stadig med bid.
  • Vend rapsolje og revet ost i risen.
  • Hæld ærtene i en gryde, dryp rapsolie over, og salt.
  • Hæld kogende vand over ærterne, giv det et opkog, og hæld vandet fra.
  • Skær kyllingefileterne i skiver.
  • Anret risottoen med lune ærter, kylling, ærteskud og et drys peber.