Slank livret: Risotto

Klassisk favorit med grønne grønsager

Risotto med spinat og ærter

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 35 minutter

INGREDIENSER

1 løg

2 fed hvidløg

50 g grøn courgette

1/4 fennikelknold

1 tsk. olivenolie

40 g risottoris

½ dl hvidvin

2 dl grønsagsbouillon/suppe

75 g frisk spinat

50 g grønne ærter

30 g friskhøvlet parmesanost

Sådan laver du risotto

  • Rens og hak løg, hvidløg, courgette og fennikelknold. Steg grønsagerne blidt i 5 minutter i olien. Kom risottorisene ved.
  • Efter ca. 1 minut tilsætter du vinen. Når den er næsten fordampet, tilsætter du den kogende bouillon (ca. 1 dl ad gangen hvert 5. minut), til risen er mør. Risottoen skal være let cremet og ikke for fast – det tager ca. 20-25 minutter, før risene har opsuget væsken (du kan se det helt nøjagtigt på pakken).
  • Skyl til sidst spinaten, og vend den sammen med ærterne i risottoen, når den er omkring 1 minut fra at være færdigkogt. Riv parmesanosten over ved servering.

TIPS
Risotto er en fleksibel ret, som kan laves med mange forskellige slags grønsager. Du kan derfor bruge, hvad du nu har i grønsagsskuffen, uden at det ændrer væsentligt på rettens kalorieindhold.

næringsindhold pr. person

Energi: 423 kcal

Protein: 21 g

Fedt: 14 g

Kulhydrat: 52 g

Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: