Slank livret: Risotto

35 minutter
423 kcal

Klassisk favorit med grønne grønsager

Risotto med spinat og ærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g grøn courgette
  • ½ fennikelknold
  • 2 tsk. olivenolie
  • 80 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 4 dl grønsagsbouillon/suppe
  • 150 g frisk spinat
  • 100 g grønne ærter
  • 60 g friskhøvlet parmesanost

Sådan laver du risotto

  • Rens og hak løg, hvidløg, courgette og fennikelknold. Steg grønsagerne blidt i 5 minutter i olien. Kom risottorisene ved.

  • Efter ca. 1 minut tilsætter du vinen. Når den er næsten fordampet, tilsætter du den kogende bouillon (ca. 1 dl ad gangen hvert 5. minut), til risen er mør. Risottoen skal være let cremet og ikke for fast – det tager ca. 20-25 minutter, før risene har opsuget væsken (du kan se det helt nøjagtigt på pakken).

  • Skyl til sidst spinaten, og vend den sammen med ærterne i risottoen, når den er omkring 1 minut fra at være færdigkogt. Riv parmesanosten over ved servering.

TIPS
Risotto er en fleksibel ret, som kan laves med mange forskellige slags grønsager. Du kan derfor bruge, hvad du nu har i grønsagsskuffen, uden at det ændrer væsentligt på rettens kalorieindhold.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background