Slank livret: Risotto

Klassisk favorit med grønne grønsager

1. december 2009 af I FORM

1 person

1 lille løg
2 fed hvidløg
50 gram grøn courgette
En kvart fennikelknold
1 tsk. olivenolie
40 gram risottoris
½ dl hvidvin
Ca. 2 dl grønsagsbouillon/suppe
75 gram frisk spinat
50 gram grønne ærter
30 gram friskhøvlet parmesanost


Tilberedning

Rens og hak løg, hvidløg, courgette og fennikelknold. Steg grønsagerne blidt i 5 minutter i olien. Kom risottorisene ved.

Efter ca. 1 minut tilsætter du vinen. Når den er næsten fordampet, tilsætter du den kogende bouillon (ca. 1 dl ad gangen hvert 5. minut), til risen er mør. Risottoen skal være let cremet og ikke for fast – det tager ca. 20-25 minutter, før risene har opsuget væsken (du kan se det helt nøjagtigt på pakken).

Skyl til sidst spinaten, og vend den sammen med ærterne i risottoen, når den er omkring 1 minut fra at være færdigkogt. Riv parmesanosten over ved servering.

TIPS
Risotto er en fleksibel ret, som kan laves med mange forskellige slags grønsager. Du kan derfor bruge, hvad du nu har i grønsagsskuffen, uden at det ændrer væsentligt på rettens kalorieindhold.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: