Kyllingebryst med grøn risotto

Saftig kylling med lækker risotto af porre, hvidløg, courgetter, hvidvin og parmesan.

7. oktober 2008 af I FORM

Kyllingebryst med grøn risotto

100 g kyllingebryststykker uden skind

Salt
Peber
1 porre
1 fed hvidløg
5 g smør
50 g risottoris
½ dl hvidvin
4 dl bouillon
2 tsk. grøn pesto
150 g grønne courgetter
5 g revet parmesan

Tilberedning

Drys kyllingestykker med salt og peber, og steg dem ved 220 grader i 12-14 minutter. Hak porre og hvidløg, og sauter det i en tykbundet gryde i smørret. Kom risene ved, og når de efter ca. 1 minut er vendt i smørret, kommes vinen ved og koges næsten væk. Så tilsættes ca. 1 dl bouillon ad gangen, til det hele er absorberet i risene. De skal være bløde med bid, og konsistensen som grød. Du kan tilsætte mere eller mindre bouillon efter behov. Der slukkes, og risottoen vendes med pesto. Courgetter skæres i stave og dampes. Anret risotto på en tallerken med revet parmesan og kylling ovenpå og med courgette til.

  • Du træner faktisk ikke:

    Du kan spare nogle kalorier på en enkel måde ved at springe pestoen over og i stedet bruge et par spsk. hakket basilikum.

  • Du træner hårdt og meget:

    Træner du meget, har du brug for lidt flere kalorier. Det klarer du nemt ved at spise en større portion af retten, som er eksemplarisk sammensat af de ting, du har brug for.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler