Rodotto med tigerrejer

50 minutter
325,5 kcal

Prøv en anderledes version af risotto helt uden ris men med revet selleri. Servér den med stegte tigerrejer og bagte tomater.

Rodotto med tigerrejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ knoldselleri
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. urtebouillon med top
  • 1½ dl lunkent vand
  • 2 spsk. revet parmesanost
  • ½ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. kværnet peber
  • Skal fra ¼ økocitron

Topping

  • 200 g tigerrejer
  • ½ tsk. finthakket frisk chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olie
  • 1 drys havsalt
  • 2 spsk. frisk koriander
  • 10 cherrytomater

Sådan laver du rodotto

  • Skræl sellerien, og riv den på rivejernets grove side. Eller endnu bedre: Hvis du har en foodprocessor, kan du rive sellerien fint på denne – i tynde og lange strimler.
  • Skræl løget, og skær det i fine tern. Varm olien op i en stor gryde, og svits selleri og løg i 4 min., mens du rører rundt.
  • Hvis det lægger an til at brænde på, skal du skrue ned for blusset, men ellers må der meget gerne være godt med varme på.
  • Rør bouillon ud i vandet, og hæld det over selleri-løg-blandingen.
  • Kom herefter parmesanost, salt, peber og citronskal i. Rør rundt i et minuts tid, hvorefter du lader blandingen simre i 5 min. ved svag varme.
  • Halver tomaterne, og bag dem i ovnen i 15 min. ved 175 grader.
  • Vend tigerrejerne sammen med chili, hvidløg, olie og salt. Steg dem på panden i 3-5 min., og rør finthakket koriander i.
  • Anret selleri-løg­blandingen, de bagte tomater og tigerrejerne hver for sig i en skål eller på en tallerken.