Rodotto med tigerrejer

Prøv en anderledes version af risotto helt uden ris men med revet selleri. Servere den med stegte tigerrejer og bagte tomater.

8. oktober 2015 af Michelle Kristensen

Rodotto

2 personer

½ knoldselleri
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. urtebouillon med top
1½ dl lunkent vand
2 spsk. revet parmesanost
½ tsk. havsalt
¼ tsk. kværnet peber
Skal fra ¼ økocitron

Topping

200 g tigerrejer
½ tsk. finthakket frisk chili
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
1 drys havsalt
2 spsk. frisk koriander
10 cherrytomater


Sådan laver du rodotto

  • Skræl sellerien, og riv den på rivejernets grove side. Eller endnu bedre: Hvis du har en foodprocessor, kan du rive sellerien fint på denne – i tynde og lange strimler.
  • Skræl løget, og skær det i fine tern. Varm olien op i en stor gryde, og svits selleri og løg i 4 min., mens du rører rundt.
  • Hvis det lægger an til at brænde på, skal du skrue ned for blusset, men ellers må der meget gerne være godt med varme på.
  • Rør bouillon ud i vandet, og hæld det over selleri-løg-blandingen.
  • Kom herefter parmesanost, salt, peber og citronskal i. Rør rundt i et minuts tid, hvorefter du lader blandingen simre i 5 min. ved svag varme.
  • Halver tomaterne, og bag dem i ovnen i 15 min. ved 175 grader.
  • Vend tigerrejerne sammen med chili, hvidløg, olie og salt. Steg dem på panden i 3-5 min., og rør finthakket koriander i.
  • Anret selleri-løg­blandingen, de bagte tomater og tigerrejerne hver for sig i en skål eller på en tallerken.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: