Rodotto med tigerrejer

Prøv en anderledes version af risotto helt uden ris men med revet selleri. Servere den med stegte tigerrejer og bagte tomater.

8. oktober 2015 af Michelle Kristensen

Rodotto med tigerrejer

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 50 minutter

INGREDIENSER

½ knoldselleri

1 løg

1 spsk. olivenolie

1 tsk. urtebouillon med top

1½ dl lunkent vand

2 spsk. revet parmesanost

½ tsk. havsalt

¼ tsk. kværnet peber

Skal fra ¼ økocitron

Topping

200 g tigerrejer

½ tsk. finthakket frisk chili

1 fed hvidløg

1 tsk. olie

1 drys havsalt

2 spsk. frisk koriander

10 cherrytomater

Sådan laver du rodotto

  • Skræl sellerien, og riv den på rivejernets grove side. Eller endnu bedre: Hvis du har en foodprocessor, kan du rive sellerien fint på denne – i tynde og lange strimler.
  • Skræl løget, og skær det i fine tern. Varm olien op i en stor gryde, og svits selleri og løg i 4 min., mens du rører rundt.
  • Hvis det lægger an til at brænde på, skal du skrue ned for blusset, men ellers må der meget gerne være godt med varme på.
  • Rør bouillon ud i vandet, og hæld det over selleri-løg-blandingen.
  • Kom herefter parmesanost, salt, peber og citronskal i. Rør rundt i et minuts tid, hvorefter du lader blandingen simre i 5 min. ved svag varme.
  • Halver tomaterne, og bag dem i ovnen i 15 min. ved 175 grader.
  • Vend tigerrejerne sammen med chili, hvidløg, olie og salt. Steg dem på panden i 3-5 min., og rør finthakket koriander i.
  • Anret selleri-løg­blandingen, de bagte tomater og tigerrejerne hver for sig i en skål eller på en tallerken.

næringsindhold pr. person

Energi: 325,5 kcal

Protein: 24,5 g

Fedt: 13,5 g

Kulhydrat: 31 g

Kostfibre: 11,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: