Ovnbagte dorader med romesco og ovnbagte grøntsager

40 minutter
712 kcal

Der er utrolig meget sundhed at hente i at skifte bøfferne og pølserne ud med fisk. Gør som i middelhavregionen og server dorader med lune grøntsager. Med vores opskrift får du masser af fibre og protein.

dorader

DU KAN OGSÅ GRILLE DORADERNE. Det er nemmest at grille fisk af en vis størrelse. Skal du grille små fisk, kan du sætte dem på spyd.

© wichmann+bendtsen

Ovnbagte dorader med romesco og ovnbagte grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Romesco:

  • 1 røde peberfrugter
  • ½ dl mandler
  • 50 g soltørrede tomater
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk. sød paprika
  • ½ tsk. chiliflager
  • ¼ tsk. havsalt
  • ½ spsk. rødvinseddike, kan udelades
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. vand

Ovnbagte grøntsager med bælgfrugter:

  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • ½ peberfrugt
  • ½ rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ ds. bælgfrugter, fx hestebønner, kikærter eller hvide bønner
  • ¼ bundt friske krydderurter, fx timian

Ovnbagte dorader:

  • 2 små dorader eller 2 mellemstore
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 citroner
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Et par stængler krydderurter

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Start med romescoen. Fjern kernerne fra peberfrugterne, del dem i fire, og bag i ca. 20 min. i ovnen ved 200 gr., til de tager farve og er møre.
  • Blend peberfrugterne i en foodprocessor sammen med mandler, drænede soltørrede tomater, knust hvidløgsfed, krydderier, eddike, olie og vand, til du har en cremet dip.
  • Snit grøntsager i mundrette stykker. Vend dem i olivenolie, drys med salt og peber, og fordel dem i et ovnfast fad med halvdelen af de friske krydderurter. Resten gemmes til servering.
  • Bag grøntsagerne i den forvarmede ovn i ca. 20 min., tilsæt bønnerne, og giv dem 5 min. mere.
  • Skyl doraderne, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Rids skindet på fiskene på begge sider, og gnid med havsalt og peber både indvendigt og udvendigt.
  • Placér fiskene i et smurt ovnfast fad, skær citronen i skiver, og placér halvdelen af skiverne i bugen på fisken. Hæld olivenolien over fiskene, og fordel de resterende citronskiver ovenpå sammen med et par stængler friske krydderurter.
  • Sæt fadet i den forvarmede ovn, og bag fiskene i ca. 20-25 min. ved 200 gr., til de er møre og gennembagte. Bagetiden afhænger af fiskens størrelse.
  • Servér de bagte dorader sammen med grøntsager og romesco.

Tips

  • Romescoen kan laves dagen før og opbevares på køl i en lufttæt beholder. Er konsistensen efterfølgende for tyk, kan den røres op med lidt olivenolie eller vand.
  • Fisk og grøntsager kan også tilberedes på grillen, hvis vejret tillader det. Grill på skindsiden ved høj varme. Vent med at tage fiske af grillen, til den slipper af sig selv.
  • Du kan også bruge multe, tun, laks, sandart eller ørred.
  • Server gerne et lækkert foccacia til – det vil smage grøngodt.
  • Bruger du tørrede bønner, er det vigtigt, at du sætter dem i blød og koger dem i henhold til anbefalingerne på emballagen.