Sort quinoasalat

1 time
386 kcal

Quinoasalat med tofusticks, aubergine, feta og appelsin, fyldt med vitaminer og sunde mineraler.

Sort quinoasalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Tofu

  • 140 g tofu
  • 2 lille æg
  • 26 g peanuts
  • 2 tsk. paprika
  • 2 skvis cayennepeber

Salat

  • 400 g hokkaidogræskar
  • 24 g feta
  • 1 dl sort kogt quinoa
  • 100 g aubergine
  • 2 tsk. olivenolie til stegning
  • Rød basilikum til pynt

Dressing

  • 20 g Saft og skræl fra økocitron
  • 24 g Saft og skræl fra økoappelsin
  • 34 g Saft og skræl fra økogrape
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 skvis salt
  • 1 tsk. akaciehonning

Sådan gør du

  • Skær tofuen i stænger, og dup dem af i et viskestykke. Pisk ægget sammen, hak peanuts meget fint, og bland det sammen med paprika og cayennepeber.

  • Dyp først tofustængerne ned i ægget og derefter ned i peanutblandingen. Læg stavene på bagepapir, og bag dem ved 175 grader i 15-20 min.

  • Halvér hokkaidoen, og tag kernerne fra. Skræl græskarret, og skær det i tynde både. Pensl bådene med olivenolie, og bag dem i ovnen i 25-30 min. ved 175 grader.

  • Skær auberginen i meget tynde skiver, og steg dem på grillpanden med lidt olie, indtil de begynder at ændre farve.

  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og anret salaten. Pynt med basilikum, og drys med feta.

LÆS OGSÅ: 6 sunde grunde til at spise quinoa

LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise græskar