Sort quinoasalat

Quinoasalat med tofusticks, aubergine, feta og appelsin, fyldt med vitaminer og sunde mineraler.

6. januar 2014 af I FORM

Opskriften er til 1 person

Tofu

70 g tofu
1 lille æg
13 g peanuts
1/5 tsk. paprika
1 knivspids cayennepeber

Salat

200 g hokkaidogræskar
12 g feta
½ dl sort kogt quinoa
50 g aubergine
1 tsk. olivenolie til stegning
Rød basilikum til pynt

Dressing

Saft og skræl fra ⅛ økocitron
Saft og skræl fra ⅛ økoappelsin
Saft og skræl fra ⅛ økogrape
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. olivenolie
1 knivspids salt
½ tsk. akaciehonning


LÆS OGSÅ: 6 sunde grunde til at spise quinoa

Sådan gør du

  • Skær tofuen i stænger, og dup dem af i et viskestykke. Pisk ægget sammen, hak peanuts meget fint, og bland det sammen med paprika og cayennepeber.
  • Dyp først tofustængerne ned i ægget og derefter ned i peanutblandingen. Læg stavene på bagepapir, og bag dem ved 175 grader i 15-20 min.
  • Halvér hokkaidoen, og tag kernerne fra. Skræl græskarret, og skær det i tynde både. Pensl bådene med olivenolie, og bag dem i ovnen i 25-30 min. ved 175 grader.
  • Skær auberginen i meget tynde skiver, og steg dem på grillpanden med lidt olie, indtil de begynder at ændre farve.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og anret salaten. Pynt med basilikum, og drys med feta.


LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise græskar

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler