Sort quinoasalat

Quinoasalat med tofusticks, aubergine, feta og appelsin, fyldt med vitaminer og sunde mineraler.

Sort quinoasalat

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 50 minutter

Tid i alt: 1 time

INGREDIENSER

Tofu

70 g tofu

1 lille æg

13 g peanuts

1/5 tsk. paprika

1 knsp. cayennepeber

Salat

200 g hokkaidogræskar

12 g feta

½ dl sort kogt quinoa

50 g aubergine

1 tsk. olivenolie til stegning

Rød basilikum til pynt

Dressing

10 g Saft og skræl fra økocitron

12,5 g Saft og skræl fra økoappelsin

17,5 g Saft og skræl fra økogrape

1 tsk. hvidvinseddike

1 tsk. olivenolie

1 knsp. salt

½ tsk. akaciehonning

Sådan gør du


  • Skær tofuen i stænger, og dup dem af i et viskestykke. Pisk ægget sammen, hak peanuts meget fint, og bland det sammen med paprika og cayennepeber.
  • Dyp først tofustængerne ned i ægget og derefter ned i peanutblandingen. Læg stavene på bagepapir, og bag dem ved 175 grader i 15-20 min.
  • Halvér hokkaidoen, og tag kernerne fra. Skræl græskarret, og skær det i tynde både. Pensl bådene med olivenolie, og bag dem i ovnen i 25-30 min. ved 175 grader.
  • Skær auberginen i meget tynde skiver, og steg dem på grillpanden med lidt olie, indtil de begynder at ændre farve.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og anret salaten. Pynt med basilikum, og drys med feta.

LÆS OGSÅ: 6 sunde grunde til at spise quinoa

LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise græskar

næringsindhold pr. person

Energi: 386 kcal

Protein: 19 g

Fedt: 26 g

Kulhydrat: 23 g

Kostfibre: 5,4 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: