Tallerken med salat
© Wickmann+bendtsen

Kyllingesalat med frugt og grønt

Denne friske kyllingesalat er perfekt til en hver lejlighed. Og så tager den kun 30 minutter at lave.

12. juli 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Salat med kylling, jordbær og pinjekerner

2 personer

2 spsk. pinjekerner
2 kyllingebrystfileter
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Havsalt
2 hjertesalater

100 g salat, fx romaine, rød egeblad og lignende
10 jordbær
2 spsk. dressing

Dressing

1 spsk. dijonsennep

0,5 dl rødvinseddike/æbleeddike

2 dl olie, valnødde-, avocado-, oliven- eller rapsolie

Havsalt og kværnet sort peber

Sådan laver du kyllingesalat med frugt og grønt

  • Rist kernerne på en tør pande.
  • Steg kyllingebrystet i olie, først ved høj varme, gyldent på begge sider, og færdigt ved middelvarme, ca. 7-8 minutter på hver side. 
  • Giv det færdigstegte bryststykke et drys salt, og lad det afkøle. 
  • Gør salaterne i stand, del dem som ønsket, skyl og slyng dem tørre. 
  • Gør jordbær i stand, og del dem i halve eller kvarter.
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber. 
  • Anret salaten med skiver af kylling, bær og pinje­kerner, og dryp med dressingen, eller server den “on-the-side”. 

Næringsindhold i kyllingesalat pr. person

Energi: 380 kcal
Protein: 30,7 g

Fedt: 23,2 g

Kulhydrat: 14,5

Kostfibre: 3,2 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: