Skift de hvide ris ud med perlebyg i paellaen

Kyllingepaella på perlebyg

Tag til sydpå for en aften med denne spansk klassiker med et nordisk twist, der er klar på bare 30 minutter.

(4 personer)
1 kylling (parter den selv i 8 stykker, eller køb en parteret kylling, eller
4 kyllingefileter inkl. inderfilet, og skær hver filet i to)
2 spsk. ekstra jomfru-olivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
12 tynde skiver chorizo
1 gult løg
3 fed hvidløg
1 tsk. stærk paprika
200 g perlebyg, alternativt perlespelt
1 ds. cherrytomater
0,5 liter kyllinge- og/eller grønsagsbouillon
200 g friskbælgede ærter eller ekstrafine fra frost
12 sorte oliven med sten
Lidt frisk oregano, alternativt basilikum
Lidt frisk mynte, alternativt udelukkende basilikum

  • Har du valgt kylling med skind, så fjern skindet. Gnid kødet med 1 spsk. olie, krydr med salt og peber, og brun det på en pande. Læg det til side.
  • Steg chorizo, så de bliver let gyldne og sprøde, og læg skiverne på fedtsugende papir.
  • Hak og sauter løg og hvidløg i 1 spsk. olie i en gryde, til det er blødt og blankt. Kom paprika ved sammen med lidt salt og peber.
  • Kom kylling og chorizo i gryden sammen med (skyllede) perlebyg. Vend godt rundt, og tilføj tomater og bouillon.
  • Lad retten simre i knap 20 minutter, til perlebyggen er kogt, men stadig har bid. Kom ærterne ved, og varm godt igennem. Smag til.
  • Anret med oliven og krydderurter.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: