Skift de hvide ris ud med perlebyg i paellaen

Kyllingepaella på perlebyg

Tag til sydpå for en aften med denne spansk klassiker med et nordisk twist, der er klar på bare 30 minutter.

20. juli 2016 af Anne Larsen

(4 personer)
1 kylling (parter den selv i 8 stykker, eller køb en parteret kylling, eller
4 kyllingefileter inkl. inderfilet, og skær hver filet i to)
2 spsk. ekstra jomfru-olivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
12 tynde skiver chorizo
1 gult løg
3 fed hvidløg
1 tsk. stærk paprika
200 g perlebyg, alternativt perlespelt
1 ds. cherrytomater
0,5 liter kyllinge- og/eller grønsagsbouillon
200 g friskbælgede ærter eller ekstrafine fra frost
12 sorte oliven med sten
Lidt frisk oregano, alternativt basilikum
Lidt frisk mynte, alternativt udelukkende basilikum

  • Har du valgt kylling med skind, så fjern skindet. Gnid kødet med 1 spsk. olie, krydr med salt og peber, og brun det på en pande. Læg det til side.
  • Steg chorizo, så de bliver let gyldne og sprøde, og læg skiverne på fedtsugende papir.
  • Hak og sauter løg og hvidløg i 1 spsk. olie i en gryde, til det er blødt og blankt. Kom paprika ved sammen med lidt salt og peber.
  • Kom kylling og chorizo i gryden sammen med (skyllede) perlebyg. Vend godt rundt, og tilføj tomater og bouillon.
  • Lad retten simre i knap 20 minutter, til perlebyggen er kogt, men stadig har bid. Kom ærterne ved, og varm godt igennem. Smag til.
  • Anret med oliven og krydderurter.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler