Skift de hvide ris ud med perlebyg i paellaen

Kyllingepaella på perlebyg

Tag til sydpå for en aften med denne spansk klassiker med et nordisk twist, der er klar på bare 30 minutter.

Kyllingepaella på perlebyg

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 35 minutter

Tid i alt: 45 minutter

INGREDIENSER

1 kylling (parter den selv i 8 stykker, eller køb en parteret kylling, eller 4 kyllingefileter inkl. inderfilet, og skær hver filet i to)

2 spsk. ekstra jomfru-olivenolie

Havsalt og friskkværnet sort peber

12 skive chorizo

1 gult løg

3 fed hvidløg

1 tsk. stærk paprika

200 g perlebyg, alternativt perlespelt

1 dåse cherrytomater

½ l kyllinge- og/eller grønsagsbouillon

200 g friskbælgede ærter eller ekstrafine fra frost

12 sorte oliven med sten

Lidt frisk oregano, alternativt basilikum

Lidt frisk mynte, alternativt udelukkende basilikum

Sådan laver du paella med kylling

  • Har du valgt kylling med skind, så fjern skindet. Gnid kødet med 1 spsk. olie, krydr med salt og peber, og brun det på en pande. Læg det til side.
  • Steg chorizo, så de bliver let gyldne og sprøde, og læg skiverne på fedtsugende papir.
  • Hak og sauter løg og hvidløg i 1 spsk. olie i en gryde, til det er blødt og blankt. Kom paprika ved sammen med lidt salt og peber.
  • Kom kylling og chorizo i gryden sammen med (skyllede) perlebyg. Vend godt rundt, og tilføj tomater og bouillon.
  • Lad retten simre i knap 20 minutter, til perlebyggen er kogt, men stadig har bid. Kom ærterne ved, og varm godt igennem. Smag til.
  • Anret med oliven og krydderurter.

næringsindhold pr. person

Protein: 36,8 g

Fedt: 14,8 g

Kulhydrat: 52,2 g

Kostfibre: 8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: