Krydret kylling med spidskål

Krydret kylling med spidskål

Spis en krydret version af kylling i karry med spidskål og kokos til aftensmad. Se, hvordan du tilbereder det nedenfor.

Krydret kylling med spidskål

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

2 kyllingebrystfileter

1 gult løg

1 spidskål

2 fed hvidløg

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

2 tsk. fintrevet ingefær

1⁄4 tsk. stødte, tørrede chiliflager

1 spsk. karry

2 tsk. stødt gurkemeje, eller gerne fintrevet frisk rod

2 dl hønsebouillon*

2 dl kokosmælk

citron

havsalt og friskkværnet sort peber

1 håndfuld mynte

1 bundt purløg

1 håndfuld dild

1 håndfuld bredbladet persille

6 tørrede enebær

Sådan laver du krydret kylling med spidskål

  • Skær kødet i mindre stykker.
  • Pil løget og skær det i tern. Gør kålen i stand og skær den i skiver. Pil hvidløgsfed og pres disse.
  • Steg løgene bløde og blanke i olivenolie, kom kyllingen ved sammen med ingefær, hvidløg, chili, karry og gurkemeje. Spæd med lidt bouillon og vend godt. Kom kålen ved sammen med resten af bouillonen, og vend godt. Lad det simre i 5 minutter. Kom kokosmælk ved, og lad retten simre i 5 minutter. Smag til med citron, salt og peber.
  • Mens retten simrer, gøres krydderurterne i stand og skæres groft. Anret kål og kylling med krydderurter og let stødte enebær.

næringsindhold pr. person

Energi: 610 kcal

Protein: 39,1 g

Fedt: 34,7 g

Kulhydrat: 42 g

Kostfibre: 11,3 g

Hønsebouillon

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Tid i alt: 105 minutter

INGREDIENSER

1 kylling

vand

1 løg

1 gulerod

1 porre

1 persillerod

1 stk. knoldselleri

1 bundt timian

10 sorte peberkorn

3 laurbærblade

havsalt

Sådan laver du hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.
  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.
  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.
  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: