Krydret kylling med spidskål

Spis en krydret version af kylling i karry med spidskål og kokos til aftensmad. Se hvordan du tilbereder det nedenfor.

2. december 2015 af Anne Larsen

Krydret kylling med spidskål

2 personer

2 kyllingebrystfileter
1 gult løg
1 spidskål
2 fed hvidløg
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 tsk fintrevet ingefær
1⁄4 tsk stødte, tørrede chiliflager
1 spsk karry
2 tsk stødt gurkemeje, eller gerne fintrevet frisk rod
2 dl hønsebouillon*
2 dl kokosmælk
citron
havsalt og friskkværnet sort peber
en lille håndfuld mynte
et lille bundt purløg
en lille håndfuld dild
en lille håndfuld bredbladet persille
6 tørrede enebær

Spis løs af gurkemeje, det er supersundt!

*Hønsebouillon:

1 kylling
vand
suppevisk af:
1 gult løg
1 gulerod
1 porre
1 persillerod
en lille blok knoldselleri
en buket timian, bundet
10 sorte peberkorn
3 laurbærblade
havsalt

Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du krydret kylling

  • Skær kødet i mindre stykker.
  • Pil løget og skær det i tern. Gør kålen i stand og skær den i skiver. Pil hvidløgsfed og pres disse.
  • Steg løgene bløde og blanke i olivenolie, kom kyllingen ved sammen med ingefær, hvidløg, chili, karry og gurkemeje. Spæd med lidt bouillon og vend godt. Kom kålen ved sammen med resten af bouillonen, og vend godt. Lad det simre i 5 minutter. Kom kokosmælk ved, og lad retten simre i 5 minutter. Smag til med citron, salt og peber.
  • Mens retten simrer, gøres krydderurterne i stand og skæres groft. Anret kål og kylling med krydderurter og let stødte enebær.


*Hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.
  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.
  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.
  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.

Næringsindhold i krydret kylling pr. person
Energi: 610 kcal Protein: 39,1 g Fedt: 34,7 g Kulhydrat: 42 g Kostfibre: 11,3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: