Krydret kylling med spidskål

40 minutter
610 kcal

Spis en krydret version af kylling i karry med spidskål og kokos til aftensmad. Se, hvordan du tilbereder det nedenfor.

Krydret kylling med spidskål

Krydret kylling med spidskål

40 minutter
610 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 gult løg
  • 1 spidskål
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 1 spsk. karry
  • 2 tsk. stødt gurkemeje, eller gerne fintrevet frisk rod
  • 2 dl hønsebouillon*
  • 2 dl kokosmælk
  • citron
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 bundt purløg
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 6 tørrede enebær

Sådan laver du krydret kylling med spidskål

  • Skær kødet i mindre stykker.

  • Pil løget og skær det i tern. Gør kålen i stand og skær den i skiver. Pil hvidløgsfed og pres disse.

  • Steg løgene bløde og blanke i olivenolie, kom kyllingen ved sammen med ingefær, hvidløg, chili, karry og gurkemeje. Spæd med lidt bouillon og vend godt. Kom kålen ved sammen med resten af bouillonen, og vend godt. Lad det simre i 5 minutter. Kom kokosmælk ved, og lad retten simre i 5 minutter. Smag til med citron, salt og peber.

  • Mens retten simrer, gøres krydderurterne i stand og skæres groft. Anret kål og kylling med krydderurter og let stødte enebær.


Hønsebouillon

105 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ kylling
  • vand
  • ½ løg
  • ½ gulerod
  • ½ porre
  • ½ persillerod
  • ½ stk. knoldselleri
  • ½ bundt timian
  • 5 sorte peberkorn
  • laurbærblade
  • havsalt

Sådan laver du hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.

  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.

  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.

  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.

  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.