Jomfruhummerhaler med perlebyg og grønt

1 time

Jomfruhummer er noget af det bedste, Norden kan byde på, især i selskab med sommerens fineste grønt.

Jomfruhummerhaler med perlebyg og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 kg jomfruhummerhaler, alternativt krebsehaler
  • ½ bdt. dild
  • 1 ubehandlede citroner
  • Havsalt
  • 50 g perlebyg
  • ½ blomkål
  • ½ bdt. broccoli
  • 50 g grønne bønner
  • 50 g friskbælgede ærter eller de små og fine fra frost
  • Friske ærteskud, alternativt kruspersille

Dressing

  • 1½ dl skyr
  • 1½ spsk. mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • ½ bdt. purløg
  • ½ lille bdt. dild
  • Lidt citronsaft
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Klip under bugen på hver hummer-hale, og fjern tarmen.

  • Kog en stor gryde med rigeligt vand op, kom salt, dild og en citron delt i to halve i.

  • Kom hummerhalerne i, og lad dem koge op et minuts tid.

  • Tag dem af blusset, og lad dem stå i 10 minutter. Hæld så vandet fra, og lad dem afkøle.

  • Kog perlebyggen, og lad den afkøle.

  • Skær 4 ultratynde skiver blomkål og broccoli (fx på en pålægsmaskine). Læg skiverne i en bøtte med iskoldt vand.

  • Gør bønnerne i stand, læg dem i en skål, dryp med rapsolie, og drys med lidt salt. Hæld kogende vand over, og lad dem stå i 5 minutter.

  • Lad ærterne være med det sidste minut. Hæld vandet fra, og skær bønnerne på langs. Lad kålen dryppe af.

  • Skær citronen i fine halve skiver. Anret kål med byg, ærter, bønner, hummer-haler, citron, ærteskud/kruspersille og dressing.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background