Jomfruhummerhaler med perlebyg og grønt

1 time

Jomfruhummer er noget af det bedste, Norden kan byde på, især i selskab med sommerens fineste grønt.

Jomfruhummerhaler med perlebyg og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 kg jomfruhummerhaler, alternativt krebsehaler
  • ½ bdt. dild
  • 1 ubehandlede citroner
  • Havsalt
  • 50 g perlebyg
  • ½ blomkål
  • ½ bdt. broccoli
  • 50 g grønne bønner
  • 50 g friskbælgede ærter eller de små og fine fra frost
  • Friske ærteskud, alternativt kruspersille

Dressing

  • 1½ dl skyr
  • 1½ spsk. mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • ½ bdt. purløg
  • ½ lille bdt. dild
  • Lidt citronsaft
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Klip under bugen på hver hummer-hale, og fjern tarmen.
  • Kog en stor gryde med rigeligt vand op, kom salt, dild og en citron delt i to halve i.
  • Kom hummerhalerne i, og lad dem koge op et minuts tid.
  • Tag dem af blusset, og lad dem stå i 10 minutter. Hæld så vandet fra, og lad dem afkøle.
  • Kog perlebyggen, og lad den afkøle.
  • Skær 4 ultratynde skiver blomkål og broccoli (fx på en pålægsmaskine). Læg skiverne i en bøtte med iskoldt vand.
  • Gør bønnerne i stand, læg dem i en skål, dryp med rapsolie, og drys med lidt salt. Hæld kogende vand over, og lad dem stå i 5 minutter.
  • Lad ærterne være med det sidste minut. Hæld vandet fra, og skær bønnerne på langs. Lad kålen dryppe af.
  • Skær citronen i fine halve skiver. Anret kål med byg, ærter, bønner, hummer-haler, citron, ærteskud/kruspersille og dressing.