Jomfruhummerhaler med perlebyg og grønt

Jomfruhummer er noget af det bedste, Norden kan byde på, især i selskab med sommerens fineste grønt.

9. august 2012 af Anne Larsen

(4 personer)
2 kg jomfruhummerhaler, alternativt krebsehaler
1 bdt. dild
2 ubehandlede citroner
Havsalt
100 g perlebyg
1 blomkål
1 bdt. broccoli
100 g grønne bønner
100 g friskbælgede ærter eller de små og fine fra frost
Friske ærteskud, alternativt kruspersille


Dressing

3 dl skyr
3 spsk. mayonnaise
2 fed hvidløg
1 bdt. purløg
1 lille bdt. dild
Lidt citronsaft
Havsalt og friskkværnet sort peber

  • Klip under bugen på hver hummer-hale, og fjern tarmen.
  • Kog en stor gryde med rigeligt vand op, kom salt, dild og en citron delt i to halve i.
  • Kom hummerhalerne i, og lad dem koge op et minuts tid.
  • Tag dem af blusset, og lad dem stå i 10 minutter. Hæld så vandet fra, og lad dem afkøle.
  • Kog perlebyggen, og lad den afkøle.
  • Skær 4 ultratynde skiver blomkål og broccoli (fx på en pålægsmaskine). Læg skiverne i en bøtte med iskoldt vand.
  • Gør bønnerne i stand, læg dem i en skål, dryp med rapsolie, og drys med lidt salt. Hæld kogende vand over, og lad dem stå i 5 minutter.
  • Lad ærterne være med det sidste minut. Hæld vandet fra, og skær bønnerne på langs. Lad kålen dryppe af.
  • Skær citronen i fine halve skiver. Anret kål med byg, ærter, bønner, hummer-haler, citron, ærteskud/kruspersille og dressing.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler