Grillet helleflynder med kål, solbær og ribs

40 minutter
539 kcal

Sommertid er bærtid, se hvordan du giver sommerens solbær og ribs en ny rolle i madlavningen.

Grillet helleflynder med kål, solbær og ribs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 400 g spidskål
  • Groft salt
  • 1 spsk. lys vineddike, evt. med smag af ribs
  • 6 kviste estragon, hakket
  • 150 g solbær eller blåbær
  • 150 g ribs
  • 300 g helleflynder (eller anden fast hvid fisk)
  • 1 tsk. olivenolie
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Stegte kantareller
  • 2 skiv. groft brød

Sådan gør du

  • Snit kålen meget fint (skær stokken fra).

  • Lad den trække med salt i 20 minutter i si, så lidt af væden trækker ud.

  • Skyl kålen fri for salt. og dup den tør. Vend den med eddike og det meste af estragonen.

  • Rib bærrene, og skyl dem. Vend dem i kålen.

  • Pensl fisken med olie, drys med salt og peber, og steg den over grill eller på grillpande i 2 minutter på hver side.

  • Server med kålsalat, stegte kantareller og groft brød.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?