Grillet helleflynder med kål, solbær og ribs

Sommertid er bærtid, se hvordan du giver sommerens solbær og ribs en ny rolle i madlavningen.

Grillet helleflynder med kål, solbær og ribs

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 16 minutter

Tilberedningstid: 4 minutter

Tid i alt: 40 minutter - Trækketid: 20 minutter

INGREDIENSER

400 g spidskål

Groft salt

1 spsk. lys vineddike, evt. med smag af ribs

6 kviste estragon, hakket

150 g solbær eller blåbær

150 g ribs

300 g helleflynder (eller anden fast hvid fisk)

1 tsk. olivenolie

Salt og peber

Tilbehør

Stegte kantareller

2 skive groft brød

Sådan gør du

  • Snit kålen meget fint (skær stokken fra).
  • Lad den trække med salt i 20 minutter i si, så lidt af væden trækker ud.
  • Skyl kålen fri for salt. og dup den tør. Vend den med eddike og det meste af estragonen.
  • Rib bærrene, og skyl dem. Vend dem i kålen.
  • Pensl fisken med olie, drys med salt og peber, og steg den over grill eller på grillpande i 2 minutter på hver side.
  • Server med kålsalat, stegte kantareller og groft brød.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?

næringsindhold pr. person

Energi: 539 kcal

Protein: 44,2 g

Fedt: 13,7 g

Kulhydrat: 68,6 g

Kostfibre: 17,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: