Omelet med tomater og revet blomkål

15 minutter
254 kcal

Denne gang bliver omeletten serveret i selskab med tomater og revet blomkål. Revet blomkål er både en god måde at få sneget grønsager ind i aftensmaden, og så tilfører det retten lidt ekstra knas. Velbekomme!

Omelet med tomater

Husk at toppe din omelet op med grønsager for et ekstra sundt måltid.

© wichmann+bendtsen

Omelet med tomater og revet blomkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 100 g blomkål
  • 150 g tomater
  • 2 spsk. purløg
  • 4 store æg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 tsk. smør

Tilbehør

  • 2 skiv. fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

  • Riv blomkål, skær tomater i både, og skær purløg fint.
  • Lav først den ene omelet. Pisk to æg med et nip salt og lidt peber. Varm 1 tsk. smør op på en lille slip­ let­-pande. Hæld æggemassen på, og steg omeletten stabil på undersiden. Vend omeletten ved at lade den glide over på et grydelåg, læg panden over omeletten med bunden opad, og vend. Steg omeletten stabil på den anden side, læg evt. grydelåg over i lidt af stegetiden.
  • Hold den første omelet varm, og lav nu den anden omelet.
  • Anret omeletterne med tomater, blomkål og purløg. Servér evt. ristet rugbrød til.

Næringsindhold pr. person (uden rugbrød):