tallerken med oksekødssalat
Løbet tør for ideer til aftensmad?

Prøv denne oksekødssalat med peberfrugt og chili. 

© wichmann+bendtsen

Lun oksekødssalat med peberfrugt og chili

Her får du opskriften på en super sund, thai-inspireret oksekødssalat. Velbekomme!

4. september 2019 af Anne Larsen

Lun oksekødssalat med peberfrugt og chili

2 personer 

6 thaiskalotteløg eller 1 almindeligt skalotteløg
6 skiver ingefær
1 citrongræs
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
300 g oksemørbrad, filet eller tyksteg fra kalv eller okse
2 spsk. fishsauce
2 tsk. østerssauce
3-4 dråber chilisauce, stærk
2 spsk. soja
1 spidskål
½ af hver peberfrugt: rød, gul og grøn
3 lime
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
½ agurk
1 rød chili
1 hjertesalat
2 kviste thai­basilikum
2 kviste koriander

Sådan laver du oksekødssalat

  • Skær løg, ingefær og citrongræs fint, og svits i olivenolie på en pande eller i en wok.
  • Skær kødet i tynde strimler, dup det tørt med køkkenrulle, og kom det på panden eller i wokken. Svits nogle minutter, mens du vender råvarerne rundt hele tiden.
  • Kom fishsauce, østerssauce, chilisauce og soja ved.
  • Skær spidskål og peberfrugter i passende strimler, og kom dem og ½ dl vand ned til kødet.
  • Pres to lime, og smag salaten til med lime­saft, salt og peber.
  • Flæk agurken, skrab kernerne væk med en ske, og skær resten af agurken i tern. Skær chili i fine ringe, og skær den sidste lime i både.
  • Anret det lune kød på salatblade med agurk, chili, krydderurter og lime.

TIP! Er koriander ikke lige dig, så byt den ud med bredbladet persille. Dermed opnår du en mere nordisk og mindre thaiagtig smag.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 546 kcal 
Protein: 45 g 
Fedt: 24 g
Kulhydrat: 44 g 
Kostfibre: 12 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler