Lun oksekødssalat med peberfrugt og chili

25 minutter
546 kcal

Her får du opskriften på en super sund, thai-inspireret oksekødssalat. Velbekomme!

tallerken med oksekødssalat

LØBET TØR FOR IDEER TIL AFTENSMAD? Prøv denne oksekødssalat med peberfrugt og chili.

© wichmann+bendtsen

Lun oksekødssalat med peberfrugt og chili

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 6 thaiskalotteløg eller 1 almindeligt skalotteløg
  • 6 skiv. ingefær
  • 1 citrongræs
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 300 g oksemørbrad, filet eller tyksteg fra kalv eller okse
  • 2 spsk. fish sauce
  • 2 tsk. østerssauce
  • 3 dråber chilisauce, stærk
  • 2 spsk. soja
  • 1 spidskål
  • ½ af hver peberfrugt: rød, gul og grøn
  • 3 lime
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ agurk
  • 1 rød chili
  • 1 hjertesalat
  • 2 kviste thai­basilikum
  • 2 kviste koriander

Sådan laver du oksekødssalat

  • Skær løg, ingefær og citrongræs fint, og svits i olivenolie på en pande eller i en wok.
  • Skær kødet i tynde strimler, dup det tørt med køkkenrulle, og kom det på panden eller i wokken. Svits nogle minutter, mens du vender råvarerne rundt hele tiden.
  • Kom fishsauce, østerssauce, chilisauce og soja ved.
  • Skær spidskål og peberfrugter i passende strimler, og kom dem og ½ dl vand ned til kødet.
  • Pres to lime, og smag salaten til med lime­saft, salt og peber.
  • Flæk agurken, skrab kernerne væk med en ske, og skær resten af agurken i tern. Skær chili i fine ringe, og skær den sidste lime i både.
  • Anret det lune kød på salatblade med agurk, chili, krydderurter og lime.

Prøv også vores fyldte peberfrugter.

TIP! Er koriander ikke lige dig, så byt den ud med bredbladet persille. Dermed opnår du en mere nordisk og mindre thaiagtig smag.