300
g
oksemørbrad, filet eller tyksteg fra kalv eller okse
2
spsk.
fish sauce
2
tsk.
østerssauce
3
dråber chilisauce, stærk
2
spsk.
soja
1
spidskål
½
af hver peberfrugt: rød, gul og grøn
3
lime
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
½
agurk
1
rød chili
1
hjertesalat
2
kviste thaibasilikum
2
kviste koriander
Sådan laver du oksekødssalat
Skær løg, ingefær og citrongræs fint, og svits i olivenolie på en pande eller i en wok.
Skær kødet i tynde strimler, dup det tørt med køkkenrulle, og kom det på panden eller i wokken. Svits nogle minutter, mens du vender råvarerne rundt hele tiden.
Kom fishsauce, østerssauce, chilisauce og soja ved.
Skær spidskål og peberfrugter i passende strimler, og kom dem og ½ dl vand ned til kødet.
Pres to lime, og smag salaten til med limesaft, salt og peber.
Flæk agurken, skrab kernerne væk med en ske, og skær resten af agurken i tern. Skær chili i fine ringe, og skær den sidste lime i både.
Anret det lune kød på salatblade med agurk, chili, krydderurter og lime.