Thaisuppe med rejer og shiitakesvampe

20 minutter
600 kcal

Har du været i Thailand? Så ved du, at hvor lækkert det thailandske køkken er. Vi har ladet os inspirere med denne lækre thaisuppe med rejer. Den er både nem og hurtig at lave.

Skål med suppe

THAISUPPE Aftensmad på 20 minutter

© wichmann+bendtsen

Thaisuppe med rejer og shiitakesvampe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 6 skiver ingefær
  • 1 stængel citrongræs
  • 2 kaffirlimeblade, tørrede
  • 3 lime, øko
  • 4 dl kokosmælk light
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. brunt sukker
  • 200 g shiitakesvampe
  • 400 g store rejer i skal
  • 1 grøn chili

Sådan laver du thaisuppe

  • Sæt bouillon til at koge med ingefær, fintskåret citrongræs, stødte limeblade og revet skal af en lime. Lad det koge et par min.
  • Tilsæt kokosmælk, lime-saft fra halvanden lime, chiliflager, fiskesauce og brunt sukker.
  • Rens shiitakesvampene, og skær dem i skiver.
  • Lad suppen simre i et par min., kom svampene i, og lad den simre et par min. mere.
  • Tilsæt rejerne. Er de kogte, skal de kun lige varmes op. Er de rå, så giv dem 5 min.
  • Smag suppen til med fiskesauce. Anret med skiver af grøn chili, og servér limebåde ved siden af.