Linsegryde med spinat, sød kartoffel og blomkål

20 minutter
583 kcal

Vi skruer ned for tiden og op for smagen med denne smagfulde linsegryde med spinat, søde kartofler og blomkål. Velbekomme!

Gryde med linsegryde

LÆKKER KØDFRI AFTENSMAD – prøv vores linsegryde

© Skovdal Nordic

Linsegryde med spinat, sød kartoffel og blomkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g sød kartoffel
  • 175 g blomkål
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 125 g røde linser
  • 1 ds. kokosmælk light
  • 4 dl hønsebouillon
  • 100 g spinat
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Del blomkålen i buketter.
  • Befri chilien for kerner, og hak den sammen med hvidløg og løg.
  • Sautér hvidløg, løg, chili, karry og gurkemeje i olie i en gryde i 1 min.
  • Kom sød kartoffel samt blomkål ved, og steg 3-4 min.
  • Tilsæt linser, kokosmælk og bouillon. Lad retten simre 10 min. ved svag varme, til linserne er møre.
  • Kom spinaten ved, og kog endnu et par minutter. Smag til med salt og peber.

TIP! Lav retten med grøntsagsbouillon, og vupti, så er den vegansk! Søde kartofler kan erstattes af græskar, når de er i sæson.