- Snit rødkål fint. Skær rødløg i fine tern, og gem 1 spsk. til kødet.
- Sautér løgtern i olivenolie, til de er blanke og bløde. Kom kålen i.
- Skær det ene æble i grove tern, og kom dem i gryden sammen med saften fra appelsinerne.
- Tag nogle timiankviste, og bind dem til en lille buket med en bomuldssnor. Læg buketten i gryden (fjernes inden servering). Tilsæt eddike, og krydr let med salt og peber. Lad kålen simre i få minutter, og smag derefter til.
- Skær det andet æble i tern, og hak persillen. Rør kødet med æggeblommer, æble, persille, rødløg samt lidt salt og peber. Tag et par timiankviste, og gnid dem mellem håndfladerne, så timianbladene drysser ned i skålen. Rør rundt.
- Form små kødboller af kødfarsen med en ske, og bag dem i ovnen ved 200 gr. i 15 min. Kog perlebyggen imens efter anvisningen på pakken.
- Anret kødbollerne med kål, perlebyg og frisk timian.
Få flere opskrifter på sunde og lækre rødkålssalater