Kødboller med rødkålssalat og perlebyg

30 minutter
625 kcal

Har du prøvet vores lækre kødboller med rødkålssalat og perlebyg? Ellers er det på tide! De kan laves på max 30 minutter. Velbekomme.

Tallerken med kødboller og tilbehør

Kødboller med rødkålssalat og perlebyg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g rødkål
  • 1 rødløg
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 æbler
  • 2 appelsiner, saften
  • Frisk timian
  • Bomuldssnor
  • 4 tsk. æbleeddike
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Lidt bredbladet persille
  • 200 g hakket oksekød, 3 % fedt
  • 2 æggeblommer
  • 80 g perlebyg

Sådan laver du kødboller med tilbehør

  • Snit rødkål fint. Skær rødløg i fine tern, og gem 1 spsk. til kødet.
  • Sautér løgtern i olivenolie, til de er blanke og bløde. Kom kålen i.
  • Skær det ene æble i grove tern, og kom dem i gryden sammen med saften fra appelsinerne.
  • Tag nogle timiankviste, og bind dem til en lille buket med en bomuldssnor. Læg buketten i gryden (fjernes inden servering). Tilsæt eddike, og krydr let med salt og peber. Lad kålen simre i få minutter, og smag derefter til.
  • Skær det andet æble i tern, og hak persillen. Rør kødet med æggeblommer, æble, persille, rødløg samt lidt salt og peber. Tag et par timiankviste, og gnid dem mellem håndfladerne, så timianbladene drysser ned i skålen. Rør rundt.
  • Form små kødboller af kødfarsen med en ske, og bag dem i ovnen ved 200 gr. i 15 min. Kog perlebyggen imens efter anvisningen på pakken.
  • Anret kødbollerne med kål, perlebyg og frisk timian.

Få flere opskrifter på sunde og lækre rødkålssalater

TIP! Gem til madpakken