Kikærtekage med proteiner, sundt fedt og helt uden mel

35 minutter
195 kcal

Du kender dem sikkert bedst som ingrediens i hummus og falafel, men de små proteinrige fiberkugler er også fremragende i salater og gryderetter – ja tilmed i kage.

Kikærtekage med proteiner, sundt fedt uden mel

SUND KAGE. Denne kikærtekage med proteiner, sundt fedt (og helt uden mel) vil overraske dine gæster på både smag og udseende.

© Wichmann+bendtsen

Blondies med kikærter, peanutbutter og tahinglasur

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Kikærtekage

  • ¼ ds. Kikærter eller 240 gram kogte
  • ¼ æg
  • ¼ dl akaciehonning
  • ¼ spsk. tahin
  • ¼ dl peanutbutter
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ dl kokossukker eller almindeligt sukker
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. natron

Tahinglasur

  • ¼ tsk. tahin
  • ¼ tsk. akaciehonning
  • ¼ tsk. vand
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ knsp. salt

Topping

  • 22 g bær
  • Evt. spiselige blomster

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, til kikærterne er helt findelte, og du har en jævn kagedej.
  • Hæld dejen over i en form (20 x 20 cm), og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25 min., til den er let gylden.
  • Pisk eller blend ingredienserne til tahinglasuren sammen, og stil den til side.
  • Stil kagen på en rist, og lad den køle af i formen.
  • Pynt kagen med tahinglasur, og skær den ud i ni stykker. Anret med friske bær og evt. blomster.

LÆS OGSÅ: Opskrift på nemt og sundt bananbrød eller 20 opskrifter på sunde kager.