Kalv med kartofler, jordbær og broccoli

30 minutter
402 kcal

Kan vi byde på en frisk og lækker sommersalat?

Tallerken med kalv, frugt og grønt

Kalv med kartofler, jordbær og broccoli

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 400 g kartofler, små og nye
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g broccoli
  • 100 g jordbær
  • 6 tynde skiver kalvemørbrad a ca. 50 g
  • 60 g mozzarellaost, frisk
  • 6 pindemadspinde
  • 6 salvieblade
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 tsk. smør

Sådan laver du kalv med grønt

  • Skrub kartoflerne, og skær dem i halve.

  • Dup dem tørre, kom dem i en skål eller plasticpose, og vend dem med 2 tsk. rapsolie, salt og peber.

  • Læg dem i et lille ovnfast fad med bagepapir.

  • Bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter.

  • Skær broccoli groft, og læg den i en gryde.

  • Drys med salt, og dryp let med rapsolie.

  • Hæld kogende vand over, og lad det stå under låg i 5 minutter.

  • Hæld vandet fra.

  • Skyl jordbær, og lad stilken blive siddende imens.

  • Skær bærrene i halve.

  • Bank kødet fladt.

  • Læg mozzarellaost på hver skive af kødet, rul og hæft med pind og salvieblad.

  • Steg kødet i olivenolie og smør på alle sider, i alt ca. 10 minutter, først ved høj varme og derefter ved middel.

  • Krydr undervejs med salt og peber.

  • Anret kødet med de ovnbagte kartofler, broccoli og jordbær.

Har du prøvet vores broccolisalat med bacon, rødløg og feta? Den er smaddergod!

Tip!

Gi' kødet nogle bank!

Her skal du bruge flade skiver kød, så giv kalvekødet én på lampen med en kødhammer. Læg kødet i en plasticpose, inden du banker det.