Broccolisalat med bacon, rødløg og feta

20 minutter
615 kcal

Indholdet af C-vitamin er tårnhøjt i broccoli, og der skal ikke mere end ca. 50 gram broccoli til at dække det anbefalede dagsbehov. Så mangler du C-vitamin og inspiration til nem og sund aftensmad, så kan vi varmt anbefale denne lækre broccolisalat, der kan laves på bare 20 minutter.

Tallerken med salat af broccoli og bacon

Broccolisalat med bacon, rødløg og feta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 500 g broccoli, i buketter
  • Havsalt
  • Koldpresset rapsolie
  • 100 g mager bacon i ultrafine tern
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
  • ¼ dl hvidvinseddike eller citronsaft
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 stort rødløg, finthakket
  • 4 spsk. rosiner
  • 50 g feta

Tilbehør

  • 1 skiv. rugbrød, ristet

Sådan gør du

  • Læg broccoli i en skål med 1 tsk. salt og 2 tsk. rapsolie. Hæld kogende vand over, og læg låg på i 5 min.

  • Hæld vandet fra, og lad buketterne dryppe af og køle på et klæde.

  • Rist baconternene gyldne, lad fedtet dryppe af i en sigte, og læg dem på fedtsugende papir.

  • Pisk en dressing sammen af oli­venolie, hvidvinseddike, salt og peber.

  • Anret broccoli med bacon, løg, rosiner og helt tynde skiver feta. Dryp 2 spsk.af dressingen hen over, og servér ristet rugbrød til.

Næringsindhold pr. person: