Kalvepaté med varm rødkål

75 minutter
567 kcal

Paté og rødkål hører sig også til på julebordet, denne hjemmelavede version er både sund og har masser af smag.

Undgå stress og røde kinder denne jul, og inviter dine gæster til sund julemad.

Kalvepaté

75 minutter
567 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ¼ kg hakket kalvekød med lav fedtprocent
  • ¼ håndfuld frisk oregano (eller 2 tsk. tørret)
  • ½ æg
  • 33 g brune champignoner
  • skalotteløg
  • 16 g bacon i fine tern
  • ¼ spsk. fintrevet ingefær
  • ¼ spsk. cognac
  • 8⅓ g valnødder
  • Havsalt og sort peber.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Rør kød, oregano, æg, fintskårne champignoner, bacon, ingefær, cognac, valnødder, 1 spsk. salt og 20 kværn peber i røremaskinen.
  • Fyld farsen i en form, og bag i en time.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter


Rødkål

25 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • rødløg
  • ⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ rødkål
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • stang vanilje
  • ⅓ dl appelsinsaft
  • elstaræble eller lignende syrligt og sprødt æble
  • 1⅓ spsk. agavesirup eller akaciehonning
  • 33 g tranebær
  • 33 g rød basilikum

Tilbehør

  • Cornichoner

Sådan gør du

  • Skær rødløg i fine tern.
  • Varm olien op, og steg løgternene bløde og blanke.
  • Snit rødkålen, og kom den i gryden med lidt salt. Vend godt.
  • Kom vaniljekorn og tømte stænger i rødkålen sammen med appelsinsaft, og lad kålen simre i 5 minutter.
  • Skær æblet i både, og kom i kålen med sirup og tranebær, varm godt igennem, og lad kålen simre i et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret skiver af paté med den varme kål med frisk rød basilikum og cornichoner.

LÆS OGSÅ: 9 sunde og lækre rødkålssalater