Gulerodssuppe med røde linser

20 minutter
265 kcal

Brug de gode, gule rødder til at lave krydret gulerodssuppe med røde linser, chili og ingefær på kun 20 minutter.

Gulerodssuppe med røde linser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt gurkemeje eller revet frisk gurkemejerod
  • ½ tsk. stødte chiliflager
  • 300 g gulerødder
  • 1 appelsin
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 dl mosede tomater
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 2 spsk. røde linser

Sådan laver du gulerodssuppe med røde linser

  • Skær rødløg og hvidløg i tern, steg dem bløde og blanke i olie, og tilsæt ingefær, karry, gurkemeje og chili.
  • Skrub gulerødder, skær 4-6 krøller med en tyndskræller, og skær resten i tern.
  • Kom ternene i gryden sammen med 8 dl grønsagsbouillon, saften fra appelsinen, eddike og mosede tomater.
  • Lad suppen simre i 7 minutter.
  • Blend den, og smag til med salt og peber.
  • Kom linser i, og kog, til disse er al dente.
  • Anret med gulerodskrøller.