Bønnesalat med spicy kødboller

20 minutter
355 kcal

Se hvordan du laver lækker sensommersalat med hvide bønner, nektariner og spicy kødboller på 20 minutter.

Bønnesalat med spicy kødboller

Bønnesalat med spicy kødboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

2 personer

  • 200 g magert hakket kalve- eller oksekød
  • 1 æg
  • ½ tsk. stødte chiliflager
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 fed fintrevet hvidløg
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 4 spsk. udblødte og kogte hvide bønner, svarer til 2 spsk. tørrede – fra lager i fryseren eller dåse
  • 100 g blandede salater, her: spæd spinat, feldsalat og frisé
  • 100 g fintsnittet spidskål eller alternativ kåltype
  • 2 spsk. hindbærdressing
  • 2 tomater, ex grønne
  • 1 nektarin

Hindbærdressing:

  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl hindbæreddike (alt. æble- eller rødvinseddike)
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl koldpresset rapsolie

Sådan laver du bønnesalat med nektariner og spicy kødboller

  • Rør kødet med æg, chili, ingefær og hvidløg, og smag det til med salt og peber.

  • Steg små kødboller i olivenolie.

  • Skyl og slyng salaterne rene og tørre.

  • Anret disse med kål og bønner.

  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber, og vend den med salat, kål og bønner.

  • Skær tomater og nektarin i fine både.

  • Anret salaten med kødboller, tomater og nektarin.