Gulerodssuppe med sød kartoffel og gurkemeje

1 time
311 kcal

Suppen, der sætter kulør på hverdagen og fylder kroppen med energi. Velbekomme!

Skål med gulerodssuppe, citroner og ingefær ved siden

Spicy gulerodssuppe med sød kartoffel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ tsk. kokosolie
  • 200 g gulerødder, skåret i skiver
  • 62 g sød kartoffel, skåret i tern
  • ½ løg, skåret i tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ spsk. ingefær, fintrevet
  • ½ spsk. gurkemejerod, fintrevet
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 3½ dl vand
  • ½ terning grøntsagsbouillon
  • ½ ds. kokosmælk
  • Saft fra 1 lime
  • Salt og peber

Topping:

  • 1 spsk. kokosmælk
  • Lidt skal af økocitron
  • 1 spsk. gurkemejeristede kikærter*

Sådan laver du spicy gulerodssuppe

  • Smelt kokosolie i en stor gryde ved middel varme.

  • Tilsæt gulerødder, søde kartofler og løg.

  • Svits i ca. 5 minutter.

  • Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje og krydderier, og svits et par minutter mere.

  • Tilsæt vand og bouillonterning, og bring det i kog.

  • Skru ned for varmen, og lad suppen simre i 25 minutter, til gulerødderne og de søde kartofler er møre.

  • Tag gryden af varmen, og purér suppen med en stavblender.

  • Sæt gryden tilbage på komfuret, tilsæt kokosmælk og limesaft, og bring suppen i kog igen.

  • Lad den småsimre i 5 minutter.

  • Smag suppen til med salt, peber og evt. lidt ekstra krydderier.

  • Hæld den varme suppe op i 2 skåle, og anret hver skål med 1 spsk. cremet kokosmælk, lidt revet citronskal og 1 spsk. gurkemejeristede kikærter som topping.

*gurkemejeristede kikærter, se opskrift ved vinter­salat med citronkylling