Fiskepinde med pommes frites og gnavegrønt

45 minutter
646 kcal

Fiskepinde og pommes frites er et hit hos de yngste i familien. Prøv denne skønne og sunde hjemmelavede version, som kan gøres endnu sundere med sprøde, spicy bønner til de voksne.

Fiskepinde med pommes frites og gnavegrønt

FISKEDAG? Her får du en opskrift, som hele familien kan være med på.

© wichmann+bendtsen

Fiskepinde med pommes frites og gnavegrønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg kartofler
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ tsk. tørret rosmarin
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 30 g mandler
  • 15 g havregryn
  • ½ æg
  • 300 g torskefilet
  • 300 g valgfrie grøntsager
  • 4 spsk. remoulade

Bønnefritter

  • ½ kg bønner, frosne
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ tsk. chilipulver
  • ¼ tsk. hvidløgspulver
  • ¼ tsk. løgpulver
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr. varmluft.
  • Skær kartoflerne ud i tynde stave. Vend i olie, og drys med rosmarin, salt og peber. Fordel på en bageplade foret med bagepapir. Bag i 30 min.
  • Hvis du vil supplere med bønnefritter, så fordel bønnerne på en bageplade med bagepapir, vend dem i olie, drys med krydderier, og bag i 30 min.
  • Hak mandler fint, og bland med havregryn, salt og peber.
  • Slå ægget ud i en skål, og pisk det sammen.
  • Skær torsk i aflange stykker, og vend dem i først æg og herefter havreblandingen.
  • Placér fiskepindene på en bageplade med bagepapir, og bag i 15. min. 8. Skær grøntsagerne ud i mundrette bidder.
  • Servér fiskepinde med (bønne)fritter, gnavegrønt og remoulade.

VOKSENTVIST: Skift dine fritter ud med sprøde, spicy bønner. De kan ryge i ovnen sammen med de klassiske pommes, så du skal ikke bruge ekstra tid, selvom du laver to versioner.