Enchiladas med krydret sauce, oksekød, salat og guacamole

50 minutter
686 kcal

Opskrift på sunde enchiladas med den helt rigtige sauce. Fyldt med protein og fibre fra mættende oksekød og masser af sunde grøntsager.

enchiladas med oksekød

ENCHILADAS – du kommer ikke til at fortryde, hvis du laver de her!

© wichman+bendtsen

Enchiladas med krydret sauce, oksekød, salat og guacamole

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 2 fuldkornspandekager
  • 35 g revet cheddar
  • Evt. frisk koriander

Enchiladasauce

  • ½ rød chili inkl. kerner
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ løg
  • 1 tsk. stødt spids­kommen
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ½ tsk. sukker
  • ½ tsk. havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Kød

  • ½ rød peberfrugt
  • ½ rød chili
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g hakket oksekød
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ¾ tsk. paprika
  • ½ tsk. havsalt
  • sort peber, friskkværnet
  • ½ lime, saften
  • ½ ds. hakkede tomater

Guacamole

  • 1 avocadoer
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ lime, saften
  • 1 spsk. cremefraiche, 9 %
  • salt og peber

Salat

  • 50 g salat
  • ½ majskolbe
  • ½ rød peberfrugt
  • 100 g cherrytomater

Sådan gør du

  • Start med saucen. Svits hakket chili, hvidløg og løg sammen med paprika og spidskommen i lidt olie i en lille gryde.
  • Kom hakkede tomater ved, og lad simre i 5 min.
  • Smag til med sukker, salt og peber, og blend saucen, til konsistensen er helt ensartet.
  • Skær peberfrugt i tern, og hak chili, løg og hvidløg fint. Steg på en varm pande, og kom kød og krydderier ved. Brun godt af. Tilsæt limesaft og hakkede tomater. Lad simre i 5 min.
  • Tænd ovnen på 175 gr. Kom sauce på midten af hver pandekage (gem lidt til pynt og servering), og fordel kødet ovenpå sammen med lidt af osten.
  • Rul pandekagerne sammen, og kom dem i et ovnfast fad. Kom lidt enchiladasauce ovenpå, og top med resten af osten. Bag, til osten er smeltet og gylden, ca. 15 min. Top med frisk koriander.
  • Mos avocadokødet, og pres hvidløgene. Bland med resten af ingredienserne til guacamolen.
  • Bland salatblade, halverede tomater samt peberfrugt og majs skåret i tern.
  • Servér de varme enchiladas med guacamole, resten af enchiladasaucen og den friske salat.

TIP Pynt evt. med oliven skåret i skiver. Det giver et smukt farvespil og et ekstra pift af smag.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 14/2023