Få varmen med en lækker portion chili con carne.

Chili con carne med chokolade

Lækker chili con carne med hvide og røde bønner, kalveinderlår og mørk chokolade.

1. maj 2010 af I FORM

4 personer

100 g hvide cannellinibønner
100 g røde kidneybønner
2 små rødløg
1 tsk. rapskimolie
2 spsk. mørk balsamicoeddike
600-700 g kalveinderlår i strimler
Et drys havsalt
1 hel rød chili
1 tsk. spidskommen
4 fed hvidløg
1 tsk. stærk paprika
8 enebær
En smule revet muskatnød
Et drys friskkværnet sort peber
1 ds. flåede og hakkede tomater
2 majskolber eller 2 kopper løsfrosne majs
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
20 g mørk chokolade (min. 70 pct. kakao)
1 tsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie


Topping:

En kvist bredbladet persille
2 spsk. skyr eller fromage frais


Tilberedning

Læg bønnerne i blød i 10 timer, og kog dem i ca. 40 min. i letsaltet vand. Skær rødløgene i tern, vend dem i rapskimolien, og put dem i en gryde. Tilsæt eddike, kalvekød og salt, og vend blandingen godt. Del chilien på langs, stød spidskommen let i en morter, og mas hvidløgene.

Kom nu krydderier, paprika, enebær, muskatnød, peber og de flåede tomater i retten, og lad det simre i 20 min., mens du koger majskolberne i letsaltet vand i syv min.

Skær peberfrugterne i tern, og kom dem i saucen, som simrer videre i 10 min. Tilsæt lidt vand, hvis du ønsker en mere tyndtflydende sauce. Tilsæt bønner, chokolade og honning, og varm retten op, til chokoladen smelter.

Skær majskernerne fra kolberne, og kom disse i retten. Tilsæt olie, smag til med salt og peber, og pynt den færdige ret med persillebladene.

TIPS: Hurtig bønneløsning
Har du travlt, kan du bruge en dåse bønner i stedet for de friske, som skal blødes op og koges. Smagen er ikke helt den samme, men det kan sagtens gå, hvis tiden er knap.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: