4 personer
100 g hvide cannellinibønner
100 g røde kidneybønner
2 små rødløg
1 tsk. rapskimolie
2 spsk. mørk balsamicoeddike
600-700 g kalveinderlår i strimler
Et drys havsalt
1 hel rød chili
1 tsk. spidskommen
4 fed hvidløg
1 tsk. stærk paprika
8 enebær
En smule revet muskatnød
Et drys friskkværnet sort peber
1 ds. flåede og hakkede tomater
2 majskolber eller 2 kopper løsfrosne majs
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
20 g mørk chokolade (min. 70 pct. kakao)
1 tsk. akaciehonning
1 spsk. olivenolie
Topping:
En kvist bredbladet persille
2 spsk. skyr eller fromage frais
Tilberedning
Læg bønnerne i blød i 10 timer, og kog dem i ca. 40 min. i letsaltet vand. Skær rødløgene i tern, vend dem i rapskimolien, og put dem i en gryde. Tilsæt eddike, kalvekød og salt, og vend blandingen godt. Del chilien på langs, stød spidskommen let i en morter, og mas hvidløgene.
Kom nu krydderier, paprika, enebær, muskatnød, peber og de flåede tomater i retten, og lad det simre i 20 min., mens du koger majskolberne i letsaltet vand i syv min.
Skær peberfrugterne i tern, og kom dem i saucen, som simrer videre i 10 min. Tilsæt lidt vand, hvis du ønsker en mere tyndtflydende sauce. Tilsæt bønner, chokolade og honning, og varm retten op, til chokoladen smelter.
Skær majskernerne fra kolberne, og kom disse i retten. Tilsæt olie, smag til med salt og peber, og pynt den færdige ret med persillebladene.
TIPS: Hurtig bønneløsning
Har du travlt, kan du bruge en dåse bønner i stedet for de friske, som skal blødes op og koges. Smagen er ikke helt den samme, men det kan sagtens gå, hvis tiden er knap.